Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) се подсили с второ чуждестранно

...
Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) се подсили с второ чуждестранно
Коментари Харесай

Марица привлече и американска волейболистка

Женският волейболен първенец " Марица " (Пловдив) се укрепи с второ задгранично попълнение за идния сезон. 
23-годишният диагонал Александра Холстън, която има мачове за националния тим на Съединени американски щати, подписа контракт за една година и ще оказва помощ на " жълто-сините " в борбите от Шампионската лига, Националната волейбола лига и шампионата за Купата на България.

Новата състезателка на " Марица " стартира кариерата си в ученическите шампионати на родния си щат Мериленд. По-късно 188-сантиметровата волейболистка играе в университетското състезание на Съединени американски щати с тима на " Флорида Гейтърс " (Гейнсвил), като през сезон 2014 е определена за волейболистка на годината в Югоизточната конференция.

През 2016 година Холстън е извикана в женския народен тим на Съединени американски щати, с който печели бронз от шампионата за Панамериканската купа.

През предишния сезон тя дебютира в европейския професионален волейбол, откакто е привлечена в полския първенец " Хемик ". Освен че става отличник на страната, тя играе и в срещите от Шампионската лига. За една от тях американката посещава и Пловдив и способства 12 точки за успеха на " Хемик " с 3:2 гейма над " Марица ".

Преди дни шампионките на България привлякоха канадската централна блокировачка Дженифър Крос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР