Женският ни национален отбор по волейбол се завърна тази вечер

...
Женският ни национален отбор по волейбол се завърна тази вечер
Коментари Харесай

Иван Петков: Важна е крайната цел – да играем в Лигата

Женският ни народен тим по волейбол се завърна довечера в България, откакто нощес победи в Златната европейска лига с безапелационна победа на финала над Унгария.

" Изпълнихме първата цел. Всеки край е прочувствен мач, който би трябвало по-скоро да спечелиш, в сравнение с да обръщаш внимание на хубостта в играта. Изиграхме добре тактически мача. Спечелихме изрично първия гейм. Когато спечелиш по подобен метод първия гейм, това малко подвежда във втория. Но успяхме и там да спечелим и след товза да затворим мача. Бяхме много безапелационни в полуфинала и финала ", разяснява селекционерът Иван Петков пред медиите.

" Важното тук е крайната цел – да играем в Лигата. Спечелването на Златната лига беше доста значимо от позиция на самочувствието на девойките, за това, че вървим по верен път. Има доста млади девойки, които занапред ще се изявяват и ще имат водеща роля в националния тим. За мен този шампионат е индикативен за това до каква степен сме стигнали. Пътят е верен и това, което работим, е в вярната посока ", сподели още Петков.

" Няма да бъде елементарно. Не споделям, че противниците са от високо равнище. В нас се натрупа отмалялост. В стеснен интервал бяха мачовете ни. Трябваше да пътуваме през 3 дни, да играем. Предстои и дълго пътешестване за Перу. Трябва да се възстановим. В самата подготовка за мачовете би трябвало да подходим рационално. Трудно е сега да разясня равнището на тимовете, от на следващия ден ще започваме да ги преглеждаме детайлно. Чакаме да разберем и с кого стратираме. Надявам се да има положително стичане на събитията и да осъществяваме и тази цел ", добави селекционерът на България.

" Оценката е положителна и тук е моментът да кажа огромно отлично на девойките. Но нещата занапред предстоят, тимът се построява и би трябвало да върви нагоре. Все още би трябвало време, с цел да изградим стила, който желаем ", приключи Иван Петков. Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от посрещането на волейболистките - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР