Женският национален отбор записа първа загуба в квалификациите за Евробаскет

...
Женският национален отбор записа първа загуба в квалификациите за Евробаскет
Коментари Харесай

Баскетболистките изтърваха Словения в София

Женският народен тим записа първа загуба в квалификациите за Евробаскет 2021. В столичната зала „ Универсиада “ нашите пропиляха стабилен задатък и н края отстъпиха с 64:72 на един от любимците в групата Словения, където играе считаната за най-хубав гард в Европа сега Ника Барич. Баскетболистките на Стефан Михайлов поведоха с двуцифрен задатък през първото полувреме, само че позволиха поврат след паузата.
Словенките имаха леко преимущество в началните минути, само че по-късно нашите взеха самодейността и след страхотна серия от 16:1 поведоха след първата четвърт с 22:12. Гостенките играеха много прибързано и поради реакциите си старши треньорът им Дамир Гъркич рано-рано получи техническо нарушаване.
С тройка на Христина Иванова на старта на втората част България ховеде с 13 т., само че последователно Словения стартира да топи изоставането си поради пропуските на отбора ни. Малко преди края на полувремето словенките ни приближиха единствено на точка, само че до цялостен поврат не се стигна и на почивката нашите водеха с 34:31.
След нея обаче натискът на словенките се ускори и в средата на третата четвърт те поведоха с 40:39, а с помощта на съществено преимущество в подкошието преди последната част преднината им доближи 7 т. - 51:44.
В последната част разликата за първи път стана двуцифрена и гостенките поддържаха задатъка си, само че минута преди края България понижи за 62:69 след тройка на Радостина Димитрова. Словения обаче удържа преднината си и завоюва. За 5 персонални нарушавания терена напуснаха Анамария Презел и баскетболистката на Монтана 2003 Тина Требец.
Димана Макариева бе най-резултатна за отбора ни с " дабъл-дабъл " - 17 т. и 10 битки. Христина Иванова вкара 15 т., Радостина Димитрова добави 12, а Виолина Кочева 10. Баскетболистките ни надиграха в първия си мач в квалиикациите Исландия в Рейкявик с 84:69 като записаха първа победа от 2016 година
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР