Женският национален отбор по волейбол загуби втори пореден мач от

...
Женският национален отбор по волейбол загуби втори пореден мач от
Коментари Харесай

Женският ни волейболен тим загуби за осми път във VNL - от Италия

Женският народен тим по волейбол загуби втори следващ мач от софийския минитурнир в Лигата на нациите (VNL) и това е неговото осмо проваляне от 11 дуела този сезон в влиятелната конкуренция. В третата си среща в столицата селекцията на Лоренцо Мичели отстъпи с 0:3 (-12, -19, -21) пред състава на Италия в столичната " Арена Армеец ". 

Силите в дуела бяха неравностойни, като сънародничките на Мичели имаха огромно предимство в два съществени индикатора - те направиха 50 успешни офанзиви против 35 на нашите и 7 блокади при едвам 1 на българския тим. Асовете от сервис бяха 4 на 4, а грешките също са съвсем по равно - 12:14.

Както и през вчерашния ден против Бразилия нито една волейболистка от националния ни отбор не съумя да направи двуцифрен актив от точки, като с най-вече се регистрираха Мария Йорданова (8) и Нася Димитрова (8). Най-резултатна от всички на терена бе италианката Елена Пиетрини с 20 т., а Силвия Нуанкалор добави 12.

Така дотук в софийския минитурнир българският състав към този момент е с баланс една победа (над Доминиканската република) и две загуби (от Бразилия и Италия), а на следващия ден от 20 ч. е последният му мач в София - против Полша.

Преди него нашите са на 14-о място във VNL с актив от 9 т. (3-8). По-назад са единствено директният съперник за оставане измежду 16-те страни в елитния шампионат - Белгия (3-8 и 6 точки) и Южна Корея (0-11 и 0 точки).

Лидер е Бразилия с 10-2 (29 т.), пред Съединени американски щати с 9-1 (27) и Италия 9-2 (26).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР