Женският национален отбор по волейбол вече има своя нов треньор.

...
Женският национален отбор по волейбол вече има своя нов треньор.
Коментари Харесай

Поредният нов селекционер на женския национален отбор по волейбол

Женският народен тим по волейбол към този момент има своя нов треньор. Новина, която не може да ни изненада. Или най-малко за волейболните почитатели, които през последните години видяха много лица отпред на тима. Едни да си потеглят, други да идват, а трети... още веднъж да се завръщат.

От през днешния ден националният тим има своя нов селекционер. Наставникът на женския отбор на " Марица " Пловдив Иван Петков поема женския народен тим по волейбол на България. Изборът стана през днешния ден на Управителен съвет на Българска федерация по волейбол, в който участваха 22 члена.

Петков пребори кандидатурите на досегашния селекционер Иван Сеферинов и Антонина Зетова, извела дамите до 23 години до бронзови медали на Световното състезание в Словения. Новият селекционер бе определен с болшинство от 16 гласа против единствено 6 за Иван Сеферинов и без глас за Антонина Зетова.

През последните години женският ни народен тим може да се “похвали” с много рокади на треньорския пост. През тима ни минаха потвърдили се имена в европейския и международен волейбол. Сръбският експерт Драган Нешич си потегли. После отново се върна отпред на женския ни тим, само че не бе за дълго. Отново освободи мястото за различен, нов, който да извлече максимума от надареното ни женско потомство.

След него на отбора заставаше Димо Тонев, италианецът Марчело Абонданца, под чието управление тимът се класира на международно състезание след близо 10-годишно неявяване.

По-късно на хоризонта се появи 67-годишният съветски експерт Владимир Кузюткин. Руснакът, който през 2010 година съумя да изведе до международната купа отбора на „ Сборная” - не съумя да се оправи с българския волейбол. Други, като Драгутин Балтич си тръгваха след секс кавги, а трети просто не съумяха да се оправят с непокорния манталитет на някои от състезателките ни.

Последният образец за това бе Иван Сеферинов. Той не един път споделяше, че измежду девойките има доста „ звезди”, само че резултатите липсват. Той също не съумя да се задържи за дълго на поста, като множеството от своите прародители. Едни не харесвани от федерацията, други от волейболистките - тимът за следващ път има нов треньор. Треньор, на който можем да пожелаем самообладание.

Иван Петков е образец за това, по какъв начин би трябвало да се развива и надгражда един тим. Как би трябвало да се търси непрекъснато развиване, а не да се задоволяваш с постигнатите моментни резултати.

През последните години Иван Петков води най-успешния волейболен клуб при дамите в България - " Марица ". Пловдивският отбор няма конкуренция в българското състезание, а всеки идващ сезон под управлението на Иван Петков е по-успешен. От 2015 до 2017 година отборът е три пъти първенец на България. През 2012, 2015, 2017 и 2018 " жълто-сините " победиха в шампионата за Купата на страната. Един от най-големите триумфи на „ Марица” през този сезон бе историческия пробив в групите на най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига.

Най-голямото предизвикателство пред новия селекционер ще бъде Световното състезание през тази година в Япония. Първенството в Страната на изгряващото слънце ще се организира от 29-и септември до 20-и октомври. Отборът ни е в група " Б " на шампионата дружно с тимовете на Китай, Италия, Турция, Канада и Куба.Българският отбор ще изиграе всичките си срещи от тази фаза на шампионата в Сапоро.

Освен положителното показване на Световното състезание, тимът ще търси напредък в международната класация и търсене на класиране за Олимпийските игри в Токио 2020.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР