Женският национален отбор по волейбол триумфира под погледа на служебния

...
Женският национален отбор по волейбол триумфира под погледа на служебния
Коментари Харесай

Аплодисменти от служебния премиер за триумфа за волейболистк...

Женският народен тим по волейбол победи под погледа на служебния министър председател Стефан Янев довечера в Пловдив. Момичетата на селекционера Иван Петков записаха заслужена победа в домакинския шампионат от Златната европейска лига.



Пред лична аудитория и с мощната поддръжка на почитателите, волейболистките ни победиха Украйна с 3: (25:23, 25:20, 25:12) във втората среща от група В в зала „ Колодрума “. Успехът бе записан пред погледа на редица спортни деятели, измежду които актуалният президент Любо Ганев, някогашният подобен от предишното Валентин Заяков, както и служебният министър председател Стефан Янев.



Стефан Янев с Валентин Заяков, новата шефка на " Колодрума " Евелина Апостолова и Любо Ганев

Така националките ни записаха четвърта поредна победа и с актив от 12 точки завоюваха безапелационно груповата фаза. С това те влизат като същински водач във финалната фаза. Тимът на Украйна заема втора позиция във краткотрайното класиране, като ще се бори със Словакия в последния мач от шампионата за място на полуфиналите. Двубоят сред двата отбора е в неделя от 20:30 часа в зала " Колодрума ".



България е хазаин на финалната четворка в Златната европейска лига, която ще се организира в Русе на 19 и 20 юни (събота и неделя). Съперниците ще станат ясни след изиграването на всички мачове в групите.

Селекционерът Иван Петков направи две промени по отношение на първия мач. На мястото на Емилия Димитрова, като диагонал стартира Мирослава Паскова, а в центъра се появи Мира Тодорова, която замести Нася Димитров. Фактът, че като хазаин сме класирани за финалната фаза, разрешава на Петков да употребява разнообразни разновидности за игра и да обиграва състава за идващите значими дуели.

Стартов състав на България: Лора Китипова, Мирослава Паскова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Христина Русева, Мира Тодорова, либеро - Жана Тодорова (Александра Миланова, Нася Димитрова, Мария Йорданова, Галина Карабашева)

България още веднъж сподели, че е по-добрият отбор на полето, като след чистата победа над Украйна при гостуването, в този момент стори това безапелационно и на своя земя. Тимът завоюва с по-голям опит, добра организация на играта и успеваемост в офанзива.

Единствено в първата част напористият състав на Украйна съумя да внесе известна конспирация. Играта бе равностойна до 23:23. В решителния миг класата на нашите си сподели думата, а Елица Василева означи победната точка след отлична офанзива.

В идващите две елементи „ лъвиците “ имаха водеща роля на полето. Предимството разреши на Иван Петков да дадеш късмет на всички млади девойки в състава, а формален дебют направи Мария Йорданова. Въпреки рокадите волейболистките ни още веднъж демонстрираха повече волейболни причини и ги завоюваха с разлика, като се поздравиха с крайното 3:0.

С максимален актив за България бе Мирослава Паскова с 15 точки. Христина Вучкова добави 11 точки за триумфа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР