Женският национален отбор по волейбол се класира за дебютното издание

...
Женският национален отбор по волейбол се класира за дебютното издание
Коментари Харесай

„Лъвиците“ срещу Пуерто Рико и Австралия за Купата на ЦЕВ

Женският народен тим по волейбол се класира за дебютното издание на Купата на ЦЕВ, откакто завоюва купата в Златната европейска лига. Надпреварата е от 20 до 25 юни в Лима (Пуре), а „ лъвиците “ са в група „ В “ с Пуерто Рико и Австралия. В другия поток са домакините, Унгария и Колумбия.

Момичетата на треньора Иван Петков към този момент имат победа над един от участниците – Унгария. Те разрушиха с 3:0 (12, 25, 14) домакините на финалната четворка в европейския шампионат в Будапеща. Интрига имаше единствено във втория гейм, само че класата оказа помощ на българките да го завоюват. Гергана Димитрова бе най-резултатна за „ лъвиците “ с 11 точки, а Мария Каракашева добави 10 т.

„ Надяваме се да създадем идната крачка, задачата ни е идната година да играем в Лигата на нациите – съобщи Петков. – Там ни е мястото, с цел да израстваме и да трупаме самочувствие. Надявам се да успеем. Иначе усещанията ми от показаното до момента са положителни, което е обикновено, щом сме спечелили купа. “

Четири българки попаднаха в идеалния тим на Златната европейска лига – Христина Русева е най-хубав блокировач, Силвана Чаушева е №1 измежду диагоналите, а Лора Китипова – измежду разпределителите. Най-полезен състезател пък бе посрещачката Мария Каракашева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР