Женският национален отбор по волейбол постигна трета поредна победа в

...
Женският национален отбор по волейбол постигна трета поредна победа в
Коментари Харесай

Волейболистките постигнаха трета поредна победа в световните квалификации

Женският народен тим по волейбол реализира трета поредна победа в международните квалификации в Ротердам. Възпитаничките на Иван Сеферинов надвиха над Гърция с 3:1 (26:24, 21:25, 25:21, 25:17) след близо два часа игра в зала " Топспорт Сентрум ".

България имаше сложен първи гейм, който обаче беше извоюван с 26:24, само че по-късно гъркините изравниха след 21:25. По-класният български състав не срещна никакви компликации в идващите две елементи и закономерно се поздрави с триумфа от 25:21 и 25:17.

Мирослава Паскова беше най-резултатна за българския триумф със 17 точки, а 14 точки добави Нася Димитрова. Анти Василатонаки осъществя 18 точки за Гърция.

 Нася Димитрова (в средата) записа мощен мач за България.
© cev.lu

Нася Димитрова (в средата) записа мощен мач за България.

Българският състав има 9 точки досега и се приближава до класиране за шампионата на планетата през 2018 година. Домакините от Холандия са с цялостен актив от 6 точки, като по-късно срещат Чехия.

Петък е почивен ден за шампионата в Ротердам, а в събота България ще се изправи против Белгия от 18.00 часа в идващ съдбоносен дуел за класиране на Мондиал 2018.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР