Женският национален отбор по волейбол на България започна с убедителна

...
Женският национален отбор по волейбол на България започна с убедителна
Коментари Харесай

Волейболистките започнаха Гран при с убедителна победа над Казахстан

Женският народен тим по волейбол на България стартира с безапелационна победа присъединяване си в тазгодишното издание на Гран при. Тимът на Иван Серафимов, който този сезон е във втората дивизия на шампионата, се наложи над Казахстан с 3:0 (25:22, 25:19, 25:14).

Двубоят се игра зала " Булстрад сцена " в Русе, а домакините имаха потребност от 72 минути за триумфа. Нася Димитрова беше най-резултатна с 13 точки, а Христина Русева добави 10. Добриана Рабаджиева и Гергана Димитров приключиха с по осем точки, а Елица Василева се регистрира с шест.

Мачът беше равносилен само доникъде на първия гейм, когато българките отвориха първата по-голяма разлика. Те съумяха да я задържат до края, а в идващите две елементи не оставиха късмет на казахстанските волейболистки.


© fivb.org

Българският състав осъществя 36 от 92-те си офанзиви, до момента в който съперничките съумяха при едвам 18 от своите 87 опита. Домакините направиха повече блокади (6:2), направиха по-малко неточности (29:30) и отстъпваха само в директните точки от сервис (4:5).

В другия мач от шампионата в Русе, който се игра през днешния ден, Южна Корея победи Германия с 3:1 (19:25, 25:23, 25:18, 25:23). В събота от 20.50 ч. България играе с Южна Корея, а в неделя в същия час започва дуела с Германия.

Това е един от трите шампионата от груповата фаза, в които българският тим ще игра. Следващият е в Пуерто Рико от 14 до 16 юли, където с изключение на домакините противници ще са Чехия и Канада. Последният кръг е в Хърватия от 21 до 23 юли, а другите участници са Пуерто Рико и Аржентина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР