Женският национален отбор по волейбол на България спечели турнира Златна

...
Женският национален отбор по волейбол на България спечели турнира Златна
Коментари Харесай

Златни "лъвици"! България спечели Златната лига по волейбол

Женският народен тим по волейбол на България завоюва шампионата Златна лига!

На финала на конкуренцията, който се игра в Русе, " лъвиците " победиха отбора на Хърватия с 3:1 гейма (22:25, 25:22, 25:17, 25:20). Стимул на девойките да побеждават за повторно в историята на шампионата (след 2018 г.), даваше и публиката, която беше заела 50% от потенциала на залата.

Снимка: cev.eu

Българките приключиха сезона в Златната лига без проваляне в 6 мача и изгубиха единствено 1 гейм и то във финала.

Селекционерът Иван Петков заложи на прочут стартов състав. В него попаднаха Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Лора Китипова, Христина Вучкова, Емилия Димитрова, капитанът Елица Василева и либерото Жана Тодорова.

Снимка: cev.eu

Публиката в залата предразположи волейболистките за вихрено начало на мача. Хърватките съумяха да поведат с 3:0, само че българките демонстрираха темперамент и бързо-бързо обърнаха развоя на срещата в своя изгода. До средата на гейма те водеха с 13:8, с помощта на офанзивите на Гергана Димитрова, Нася Димитрова и Елица Василева. Последваха минути на мира в българските редици, което беше и повода хърватките да стопят изоставането си и даже да поведат с 23:22, а по-късно и да вземат първи гейм на „ лъвиците “ в целия шампионат!

Снимка: cev.eu

И вторият гейм стартира чудесно за българките. Те бързо трупаха точки на своята сметка, до момента в който съперничките им изпитваха компликации. Стигна се до разлика 11:5. В средата на гейма обаче Божана Бутиган от Хърватия застана на сервис, който оптимално затрудни посрещането на българките и докара до поврат за 15:14, а и до разлика от 3 точки в интерес на нейния отбор. „ Лъвиците “ се активизираха и стигнаха до равнене 18:18. След това с рационална игра те поведоха и съумяха да изравнят резултата в геймовете.

Снимка: cev.eu

В третата част българките демонстрираха класата си, като поведоха елементарно първоначално. Играта в нашето поле се стабилизира и настроението още веднъж се върна. С отлични офанзиви се отличиха опитните Елица Василева и Емилия Димитрова. Петя Баракова, която влезе още от началото на гейма на мястото на разпределителката Лора Китипова, застана на сервис в края и в допълнение утежни ситуацията на хърватките, които в края на частта изоставаха с 8 точки – 21:13. В последна сметка обратът в геймовете пристигна при 25:17.

Снимка: cev.eu

Хърватките демонстрираха, че не са се предали и направиха доста мъчно началото на четвъртия гейм за българките. „ Лъвиците “ обаче, насърчавани от шумната аудитория, в която бяха Националният волейболен фенклуб и последователи на футболния „ Дунав “ Русе, взеха самодейността след деветата точка. Хърватският отбор направи всичко допустимо да затрудни българките, само че силите на девойките на италианския треньор Даниеле Сантарели не стигнаха.

Със постоянна игра, класа и опит България завоюва шампионата за повторно!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР