Женският национален отбор по волейбол на България си поставя високи

...
Женският национален отбор по волейбол на България си поставя високи
Коментари Харесай

Волейболистките: Целта е да спечелим Златната лига

Женският народен тим по волейбол на България си слага високи цели за идните шампионати. " Лъвиците " са безапелационни, че ще се задоволят само с първото място в Златната лига!

Между 28 май и 6 юни България ще взе участие в груповата фаза на конкуренцията. Тя ще се организира в Пловдив, а противници на отбора ни ще са националните отбори на Финландия, Словакия и Украйна. Българките са сигурен участник и във финалната четворка, защото мачовете ще се проведат в Русе.

" Вниманието, което ще ни се отдели, ние сме подготвени да одобрявам като отговорност. Мисля, че ще е доста хубаво лято ", съобщи звездата на тима Елица Василева.

" Това е огромна отговорност. Все отново сме си в България. Но сме и доста стимулирани. Цяла година си споделяме с девойките, че най-сетне доживяхме да играем у нас ", добави Христина Вучкова.

Заради пандемията от ковид обаче спечелването на Златната лига не върви с нанагорнище в елитната дивизия Лига на нациите. Мачовете в Пловдив и Русе обаче ще са добра подготовка за идното през август европейско състезание.

" Надявам се тази година да е нашата година. Да успеем да се обединим, да сме здрави и да реализираме резултатите, които всички чакат и ние жадуваме дълго време ", безапелационна е Емилия Димитрова.

На същото мнение е и селекционерът Иван Петков. Той е безапелационен, че най-важно е тимът да се сработи.

През 2021 година европейското състезание ще се организира в 4 страни, измежду които и България. Началото му е планувано за 18 август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР