Женският хандбален отбор „Днепрянка“ гостува в Шумен за две контролни

...
Женският хандбален отбор „Днепрянка“ гостува в Шумен за две контролни
Коментари Харесай

Кметът на Шумен посрещна хандбалисти от клуб „Днепрянка“-Украйна

Женският хандбален тим „Днепрянка“ гостува в Шумен за две контролни срещи с локалния отбор „Шумен 98“, които ще се изиграят в новата спортна зала „Арена Шумен“. Това е първото огромно спортно събитие след разкриване на комплекса през лятото. Първият мач е през днешния ден, сряда, от 18,30 часа, а вторият е в четвъртък от 12 часа. Входът за феновете и за двете другарски срещи е свободен. Визитата на украинските състезателки в Шумен е по покана на президента на „Шумен 98“ Светлозар Начев. Срещите са част от подготовката на женския хандбален тим на Шумен за новия сезон в шампионата.

Градоначалникът Христов посрещна в кметството старши треньора на „Днепрянка“ Михаил Милославский от побратимения на Шумен украински град Херсон. На нея участваха и състезателки. Милославский поздрави кмета Любомир Христов от името на градоначалника на Херсон с пожеланието връзките сред двата побратимени града да се засилват. Христов благодари и подари на хандбалния експерт плакет на „Арена Шумен“ и значки с изображението на залата за всички състезателки.

Хандбалната школа в побратимения град Херсон е една от най-хубавите в Украйна, а старши треньорът Милославский е измежду най-успешните треньори. Признат е за заслужил активист на спорта в страната. През 90-те години Милославский е работил и в Шумен и е оказал помощ за развиването на детско-юношеската школа в града. Сравнявайки Шумен тогава и през днешния ден Милославский означи, че е разкрил доста огромна смяна и че през днешния ден в действителност наподобява на европейски град.
 dsc00649  dsc00662  dsc00656  dsc00663
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР