Жените в менопауза, които заменят месото в менюто си с

...
Жените в менопауза, които заменят месото в менюто си с
Коментари Харесай

Ядките пазят жените от преждевременна смърт

Жените в менопауза, които заменят месото в менюто си с растителни други възможности, понижават риска от преждевременна гибел, заяви "Мейлонлайл ", като цитира резултати от научно проучване.
Заместването на аленото месо, на пилешкото, млечните артикули, яйцата и рибата с ядки се свързва с фрапантно понижаване на риска от ранна гибел.
Учените са открили, че в случай че дамите в менопауза заменят яйцата с растителни протеини, понижават вероятността от преждевременна гибел с 47%. С 11 на 100 понижава риска, в случай че ядките заменят аленото месо, а с 12% - в случай че вместо млечни артикули се хапват ядки.
Жените, които си доставят растителни протеини, понижават заплахата от летален излаз от сърдечно-съдово заболяване с 56%.
Изследването е извършено от Американската асоциация за сърдечно здраве в Съединени американски щати измежду 102 521 дами след настъпване на менопауза, които са били на междинна възраст 63 година в интервала 1993-1998 година, като е следен живота и здравето им в идващите 18 години. Резултатите от огромното проучване са оповестени в списанието на асоциацията.
Анализът на данните демонстрира, че най-вече скотски протеини употребяват добре образовани, богати дами. Голяма част от тях са някогашни пушачки, консумиращи обилни количества алкохол и водещи затънал метод на живот с малко физическа интензивност. В тази група има и много дами, страдащи от диабет вид 2, както и такива с висок показател на телесна маса - рискови фактори за сърдечно-съдови болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР