Жените са по-привлекателни в група, отколкото сами, установиха учени от

...
Жените са по-привлекателни в група, отколкото сами, установиха учени от
Коментари Харесай

Жените са най-привлекателни, когато...

Жените са по-привлекателни в група, в сравнение с сами, откриха учени от университета Флиндърс в Аделаида, заяви в. " Дейли мейл ".

Този резултат, именуван " резултат на мажоретките ", покачва самостоятелната прелест без значение от хубостта. Освен това няма значение къде в групата си застанал или какъв брой привлекателни са другите.

" Ефектът на мажоретките " беше открит от предходно проучване на екип от университета на Калифорния. Учените от Австралия желаеха да ревизират дали могат да възпроизведат резултатите.

 мажоретки
В австралийското проучване 130 участници трябвало да правят оценка фотоси на женски лица , показвани им самостоятелно или в група. Когато били по няколко, лицата били оценени като доста по-привлекателни. Учените променяли и мястото на лицата, само че това не се отразявало върху преценката за привлекателността. Според английския козметичен хирург Кристофър Ингълфелд проучването усилва " загадката " на привлекателността .

 Човешката кожа помни всяка рана и разрез по нея " Често се стремим да се откроим от близките, само че това проучване демонстрира, че би трябвало да се радваме, когато сме в огромна група “, означи той. „ Интересното за това проучване е, че то удостоверява обстоятелството за неуловимостта на законите на привличането, които от време на време даже се свеждат до математически правила ".

Още през 15-и век Леонардо да Винчи осъзнава за особеното съответствие сред частите и цялото, което той назовава " златно сечение ".

" По създание най-привлекателните пропорции на хората съблюдават специфичното съответствие, което се повтаря неведнъж в природата ", добави Ингълфелд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР