Жените са нежни и деликатни по природа, поради което много

...
Жените са нежни и деликатни по природа, поради което много
Коментари Харесай

Не го вземай навътре...: Нещата, които не бива да приемаме твърде лично

Жените са нежни и деликатни по природа, заради което доста от нас са склонни да одобряват всичко персонално. Ако не се прекъсне този табиет, тогава стартира всекидневие, изпълнено с паники и здравни проблеми.

Повечето от нещата, които чуваме за себе си са мощно пресилени, ето за какво е неуместно да хабим скъпото си време, вместо да го оползотворим с нещо в действителност значимо.

Ето и кои са нещата, които в никакъв случай не би трябвало да одобряваме прекомерно персонално, с цел да живеем по-спокойно и без прочувствени разтърсвания:

Някой се бута до вас на опашката пред касата в магазина. Ако някой упорства, че е пред вас на опашката и това в действителност ви нервира, пробвайте се да не го приемате персонално. Този човек е просто некултурен. Бъдете мъдри и не падайте до неговото равнище. Няма смисъл да се борите с някого, който не познавате и най-вероятно в никакъв случай няма да срещнете още веднъж.

Почти всички хора „ изпускат” нервите си, когато са попаднали в тапи, тъй като бързат или просто са изтощени от очакване. Наистина е досадно да стоите на едно място на улицата посред океан от коли, само че да се притеснявате за това е безсмислено. Останете спокойни и правете нещо прелестно, вместо да се тревожите. Включете обичаната си музика или пуснете диск с уроци по непознат език, това постоянно оказва помощ да се отпуснете.

Ако прекарвате доста време онлайн, вие евентуално знаете какъв брой е мъчно да се справите с отрицателните мнения. Но за какво би трябвало да се притеснявате за мнението на някого, който даже не познавате? Нека другите да мислят каквото си желаят, а вие запазете своите лични мисли.

 f Thinkstock

Сготвили сте вкусна вечеря, за която сте отделили най-малко 3 часа от съботната си отмора, само че фамилията ви не прави оценка това. Вместо да изпадате в нервна рецесия и да изхвърлите демонстративно храната, последвано от дрънканица по какъв начин в Африка децата гладуват и някъде тези артикули биха стигнали за седмица, изненадайте и себе си, предлагайки на колегата ви да подготви десерта. Децата провокирайте, като им предложите да създадат пуканки в микровълновата фурна. В края на вечерта може всичко да е изядено или най-малко да се посмеете дружно.

 f Thinkstock

Ако работата ви изисква от вас да поддържате връзка с клиенти, постоянно може да се срещате с недоволни хора. Запазете успокоение, в случай че се ядосват и ви крещят. Вместо да се разкрещите и вие, по-добре се пробвайте да изгладите спора. А и както се споделя, дано проблемите от работата си останат в офиса и в никакъв случай не пренасяйте напрежението във вашия дом.

 f Thinkstock

Да се ядосвате на разнообразни несъществени неща сигурно е ужасяващ табиет, който лишава вашето време, а от време на време даже и предизвиква дълготрайна меланхолия. Опитайте се да се игнорирате всичко, което ви пречи да доближи задачите си.

Когато спрете да се тревожите за тези дреболии, ще можете по-лесно да се мислите за бъдещето и същински значимите неща.

 f Thinkstock

Прочети още:
Как да се заредим с позитивизъм рано заран? Оптимистични мисли за ухилен и по-добър старт на деня Днес избрах да бъда щастлива, а ти?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР