Жените на военнослужещите буряти в руската армия са се обърнали

...
Жените на военнослужещите буряти в руската армия са се обърнали
Коментари Харесай

Жени на руски военни от Бурятия си искат обратно мъжете, които воюват в Украйна -

Жените на военнослужещите буряти в съветската войска са се обърнали към ръководителя на Автономна република Бурятия Алексей Циденов с искане да върнат вкъщи мъжете им, които от януари водят война в Украйна. За това заяви в профила си във фейсбук порталът “Люди Байкала ”. Бурятските съпруги са записали и видео с апела си.



“Уважаеми Алексей Самгуевич, ние, членовете на фамилии на военнослужещи от Пета обособена гвардейска червенознаменна Тацинска танкова бригада от военно отделение 46108 се обръщаме към вас с молба. Нашите близки военнослужеши от отделение 46108 през януари 2022 година напуснаха мястото на непрекъснатата си дислокация за учения в Беларус. По-нататък от 24 февруари участвт в спецоперация на територията на Украйна.

Военната част 46108 е задействана на предните позиции на практика в продължение на пет месеца. Военнослужещите са изтощени морално и физически. Всички са с ранявания от лека или седна степен. От януари 2021 година до сегашния миг бойците се намират в полеви условия доста от тях имат простуди и болести, нуждаят се от медицински проучвания, поради продължителното пребвиваване в тежки военни условия.

Молим да обърнете внимание, че доста от военнослужещите не са употребили отпуск повече от година. Молим да бъде прегледан въпросът за подмяна или ротация на военнослужещите от Пета обособена гвардейска червенознаменна Тацинска танкова бригада с други, не задействани до този миг във военната интервенция лица и военни формирования. Молим да бъдат сменени нашите близки и да бъдат изпратени в мястото на непрекъснатата им дислокация в Република Бурятия. ”



Според уеб страницата “Люди Байкала ” за три месеца от началото на войната в Украйна смъртността измежду мъжете на възраст до 30 години в най-бедната република на Руската федерация е скочила четири пъти. До 12 юни уеб сайтът е събрал имената на 184 починали в Украйна бойци от Бурятия. На четвъртия месец на войната републиката е на второ място по брой на жертвите след Дагестан.

От изданието допускат, че това надалеч не са всички починали, а събраните от тях имена са единствено тези, включени в открити източници на информация, задоволителни с цел да покажат една наклонност. Средната възраст на убитите в Украйна е 29 години, най-младият е на 18 - Давид Артунян от 76-а десантно щурмова дивизия, най-възрастен - 50-годишният доброволец Вячеслав Сергеев. 19.5 на 100 от починалите са офицери и сержанти, сираци са останали 90 деца.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР