Жени ще ръководят мачове на Световното първенство по футбол за

...
Жени ще ръководят мачове на Световното първенство по футбол за
Коментари Харесай

Жени ще свирят в Катар

Жени ще управляват мачове на Световното състезание по футбол за мъже за първи път в Катар тази година. ФИФА разгласява листата със съдиите и в него има три дами основни рефери и три асистент съдии, които ще бъдат част от международното състезание от 21 ноември до 18 декември.

Наряди за мачовете ще получат съдиите от нежния пол Стефани Фрапар от Франция, Салима Мукансанга от Руанда и Йошими Ямашита от Япония, както и асистент реферите Неуза Бак от Бразилия, Карен Диас Медина от Мексико и американката Катрин Несбит. Общо 36 съдии, 69 асистент рефери и 24 видео помощник арбитри са определени от ФИФА за шампионата.

" С това приключваме дълъг развой, почнал преди няколко години с включването на дами съдии на младежки и мъжки мачове ", сподели Пиерлуиджи Колина, ръководител на съдийската комисия на ФИФА. " Те заслужават да бъдат на Световното състезание по футбол, тъй като непрекъснато се показват на високо равнище и това е значим фактор за нас. Както постоянно, критериите, които използвахме, са качеството преди всичко ", добави Колина. Фрапар стана първата жена, управлявала мачове от Европейското състезание, откакто УЕФА я включи в листата на реферите за шампионата предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР