Женева. Лидерът на кипърските турци Ерсин Татар заяви, че срещата

...
Женева. Лидерът на кипърските турци Ерсин Татар заяви, че срещата
Коментари Харесай

Лидерът на Северен Кипър: Ние запазихме позициите си

Женева. Лидерът на кипърските турци Ерсин Татар съобщи, че срещата с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е била продуктивна и той е имал опция да показа позициите си без да отстъпва, цитира думите му Cyprus Mail .

" Не е нужно да дублирам казаното. Запазихме позициите си. Самият той знае, че ние сме заложници в Кипър. В края на краищата той водеше договарянията в Кран Монтана ", сподели Татар на връщане към хотела.

Независимо от това, срещата беше ползотворна и Гутериш изслуша позициите ни, които бяха изразени доста ясно, добави Татар.

В изказване Държавния департамент на Съединени американски щати приветства напъните на генералния секретар на Организация на обединените нации за осъществяване на договарянията в Женева.

" Съединените щати не престават да поддържат кипърско управление, организиращо обединяването на острова като бизонална, двукомунална федерация, която ще бъде от изгода за всички кипърци, както и за по-широкия район, " добави представител на дипломатическото ведомство на Съединени американски щати.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР