Жената, задържана на канадско-американската граница по обвинение, че е изпратила

...
Жената, задържана на канадско-американската граница по обвинение, че е изпратила
Коментари Харесай

Стана ясно кой е изпратил писмо с рицин на Тръмп

Жената, арестувана на канадско-американската граница по обвиняване, че е изпратила писмо с рицин на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, е канадска гражданка, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на телевизия Си Ти Ви.

Източници в правоохранителните органи са удостоверили за медията, че 53-годишната Паскал Ферие е родена във Франция, само че през 2016 година получила канадско поданство, съобщи ТАСС. Канадката е била три месеца в затвор в Тексас за нелегално носене на оръжие и подправяне на шофьорска брошура. След като била освободена напролет на 2019 година, тя се върнала в Канада.

Вчера канадската полиция, взаимно със чиновници на звената за работа с химически, биологически, радиоактивни и взривни материали, са обискирали жилище на канадката в Сен Убер, провинция Квебек. Ферие трябваше да се яви през вчерашния ден пред арбитър в Бафъло, щата Ню Йорк, с цел да й бъдат повдигнати обвинявания, само че правосъдното съвещание беше пренасрочено за през днешния ден.

На 20 септември беше обявено, че чиновници на гранично-митническата работа на Съединени американски щати са задържали на канадско-американската граница човек, който евентуално е изпратил на президента на Съединени американски щати писмо, съдържащо отровното вещество рицин. Човекът се опитвал да влезе в Съединени американски щати, макар че границата е затворена поради пандемията.

Ден по-рано телевизия Си Ен Ен заяви, че по-рано предходната седмица чиновници на американските правоохранителни органи са прехванали адресирано до президента писмо, съдържащо рицин.
Предполага се, че арестуваната жена е изпратила общо 6 писма - до президента на Съединени американски щати и до затвори в Южен Тексас. Засега не са открити нейни връзки с политически или терористични групи, само че следствието продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР