Жена от кочериновското село Стоб беше осъдена на 1000 лв.

...
Жена от кочериновското село Стоб беше осъдена на 1000 лв.
Коментари Харесай

Осъдиха българка с четири деца за многобрачие

Жена от кочериновското село Стоб беше наказана на 1000 лева санкция за многобрачие.

В рамките на по-малко от три месеца Валя С. сключила против възнаграждение два фиктивни цивилен брака в Кипър и в Северна Македония.

На 3.11.2016 година тя се е омъжила публично в Никозия за пакистанския жител Шахид Ф., за което е получила 700 евро от чужденеца.

На 20.01.2017 година в Радиовце, Тетово, Република Северна Македония, Валя се “омъжва ” още един път за жителя на Северна Македония Харун.

В същото време тя живее на фамилни начала с мъж от село Стоб, от който има четири деца. 

Пред съда в Дупница Валя декларирала, че е пътувала с други дами до Солун, Гърция. Билетът за отиване и връщане й бил заплатен от жена, която й уредила фиктивния брак, като й е дала обещание да получи 700 евро, откакто се подпишат в Никозия.

Валя не познавала мъжа, с който сключила цивилен брак. Получила обещаната и сума и се върнала в Стоб. Два месеца по-късно сключила и фиктивния брак в Северна Македония против възнаграждение. Наясно с действията й бил и брачният партньор й. С парите, изкарани по този метод, многодетното фамилията се издържало.

Съдия Страхил Гошев взел поради чистото правосъдно минало на подсъдимата и това, че е съдействала на съда, и я освободи от наказателна отговорност, като й наложи административно наказване санкция от 1000 лева

Решението предстои на обжалване и митинг пред Кюстендилски  окръжен съд в 15-дневен период от датата на произнасянето.

Валя С. сама поискала да спомага на съда, защото не могла да получава обществените надбавки за четирите си деца. Тя не можела да показа приходи на съпрузите си в чужбина, което е едно от условията на службата за обществено подкрепяне.

Валя не е единствената жена от региона, съдена за многобрачие. Както преди време “Струма ” писа, това се случи и с три млади ромки от град Рила. Тогава за случая се разбра, откакто не им отпуснаха обществени помощи за децата.

Една от тях тогава съобщи пред кореспондент на “Струма ”, че жена от Петрич ги зарибява да получат лесни пари, като сключат цивилен брак. В ромските махали в Рила и Кочериново идват съгледвачи, които утвърждават и увещават угледни ромки. След това дамата от Петрич ги взима от домовете им и ги кара на летището в София. С полет до Солун, а по-късно до Никозия дамите идват на място. В Никозия ги настаняват в положителни квартири, дават им храна, само че не им разрешават да излизат сами на открито. Те виждат мъжете, за които се омъжват, в деня на подписа и по-късно се разделят.
Целта на тези бракове е лица отвън Европа да може по-лесно да се придвижват свободно на Стария континент с брачното удостоверение в джоба.

Преди към 2 месеца Жана от град Рила получи формален бракоразвод с индиец, за който се беше омъжила фиктивно. Скандалът с фиктивните бракове в Рила и Кочериново се развихри преди към 2 години. Тогава кметът на Рила Георги Кабзималски се ангажира посредством Външно министерство да бъдат анулирани бракове на три млади ромки от дребното градче, с цел да може да получават обществени помощи. 

struma.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР