Жена от Картахена (Мурсия), която на Нова година повикала спешно

...
Жена от Картахена (Мурсия), която на Нова година повикала спешно
Коментари Харесай

Да ти отключат дома за 1077 евро

Жена от Картахена (Мурсия), която на Нова година повикала незабавно ключар, бе „ сурвакана “ с четирицифрена сметка - 1077 евро с цел да влезе в дома си откакто си не запомнила ключовете.

Според вестник La Opinion de Murcia, 59-годишната жена излязла с 61-годишния си брачен партньор и 27-годишния им наследник на вечеря при родственици. След завръщането си вкъщи тъкмо преди комендантския час (в 00:30 ч.) тя схваща, че е не запомнила ключовете вътре в къщата.

След като не съумява да открие прочут ключар, тя рискува с търсене онлайн на дежурен експерт. През това време брачният партньор й, който поради сърдечно-белодробни болести в очакване на трансплантация, чакал на улицата в своята инвалидна количка.

Когато извиканият ключар идва пред дома им, дамата три пъти го попитала какъв брой ще им коства отварянето на вратата, само че по този начин и не получила отговор.

Само за 5 мин. извиканият експерт вратата, след което подал касова записка за 1077,29 евро. Платил брачният партньор с кредитната си карта.

"Когато попаднете в рискова обстановка като тази, която претърпях, всичко, което желаете, е да влезете в къщата; станах жертва на машинация и изнудване болести безизходицата, в която бях, умишлено ме излъгаха “, показа тя пред La Opinion.

“Бях гневна, махнах се и оставих брачна половинка си, който заплати с картата си “, добави тя. Жената се обадила в полицията, оттова я посъветвали да подаде тъжба до организацията за отбрана на потребителите. Тя предала случая в ръцете на юристите си.

От компанията на ключаря удостоверили, че такава незабавна услуга коства 849 евро плюс 21% Данък добавена стойност, като е обикновено разноските да скачат в нощи като новогодишната, когато нормално се поставя и надбавка от 50%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР