Жена на 114-години от Небраска, обявена наскоро за най-възрастния жив

...
Жена на 114-години от Небраска, обявена наскоро за най-възрастния жив
Коментари Харесай

Най-възрастният човек в САЩ е жена на 114 г.

Жена на 114-години от Небраска, оповестена неотдавна за най-възрастния жив човек в Съединени американски щати, споделя, че най-голямото ѝ предпочитание е да излезе на обяд в компанията на своята дългогодишна другарка след година на ограничавания поради коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Телма Сътклиф от Омаха, Небраска, стана най-възрастният жив човек в Съединени американски щати и седмият най-възрастен жив човек в света на 17 април след кончината в Северна Каролина на 115-годишната Хестър Форд.

Местното издание " Омаха уърлд-хералд " оповестява, че Телма Сътклиф е родена на 6 октомври 1906 година

Нейната дългогодишна другарка Луела " Лу " Мейсън споделя, че е удовлетворена, че домът за възрастни хора, в който живее новата рекордьорка, постанова избрани ограничавания. Тя може да посещава Телма след направена авансово спогодба, само че не може да ѝ прави компания, до момента в който похапва. В очакване на посетителите да бъде разрешено да влизат в трапезарията, Сътклиф се храни сама в стаята си.

" Всеки път, когато я навестявам, тя ме пита: " Ще хапнеш ли с мен през днешния ден? " Сърцето ми се къса, че не мога да го направя ", споделя Мейсън, и добавя, че въпреки зрението и слухът на нейната другарка да са отслабнали, мозъкът ѝ към момента е " изострен като бръснач ".

Телма Сътклиф към този момент е имунизирана против COVID-19, само че настойчиво отхвърля да бъде тествана за ковид. При типа на тампоните за PCR тест столетницата отсича:

" Няма метод да пъхнете това нещо в носа ми. Можете да кажете на Лу да го напъха в нейния ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР