Жена на 105 години от Турция разкрива тайната на дълголетието

...
Жена на 105 години от Турция разкрива тайната на дълголетието
Коментари Харесай

„Никога и заникъде не съм бързала“: 105-годишна жена разкрива тайната на дълголетието

Жена на 105 години от Турция разкрива тайната на дълголетието си. Оказва се извънредно елементарна:

„ Вечер пия по няколко чаши вино. А също по този начин в никакъв случай и за на никое място не съм бързала “, споделя дамата.

Сега погледнете към себе си. Има ли миг през днешния ден, в който не сте бързали. А през вчерашния ден? А в живота ви като цяло?

Превърнали бързането в табиет, сме трансформирали в табиет и положението на стрес, на тревога. Тази 105-годишна жена евентуално има необикновен шанс. Вероятно. Но бързането, бързото правене на нещата, непрекъснатото съревнование с нас самите, с времето ни, с живота, не ни ли прави пандизчии?

Направете си опит. Решете за себе си, че най-малко един ден ще спрете да гледате часовника и да изчислявате непрестанно времето, с което разполагате за едно или друго нещо. Просто организирайте нещата по-добре авансово. Не е толкоз мъчно. Направите ли го, ще забележите нещо доста забавно. Животът ви последователно ще стартира да става доста по-съзнателен.

Ще станете съперник на суетата. Впрочем, ще я елиминирате без изпитание. Ще започнете да си спомняте неща, които в хаоса и бързането непрестанно си ви се изплъзвали. Ще започнете да забелязвате детайлите. Стресът прогресивно ще намалее. А кой знае, може и да доживеете до 105 години…

Обърнете внимание и на храненето си. За да живеете по-дълго и да сте здрави, би трябвало да се придържате към здравословно меню. Изхвърлете всички полуфабрикати и модифицирани храни от своето на ден хранене. Старайте се да консумирате простички, само че потребни храни. Не смесвайте доста артикули. Колкото по-леки са ястията, толкоз по-добре.

Насочете се към най-полезното на трапезата. А кое е то? Вижте в галерията ни храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години!
 Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години  Храните за дългоденствие, които ще ви пазят в добра форма доста години
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР