Жена, бременна в деветия месец, беше застреляна снощи от бившия

...
Жена, бременна в деветия месец, беше застреляна снощи от бившия
Коментари Харесай

Бивш съпруг разстреля бременната си жена

Жена, бременна в деветия месец, беше убита нощес от някогашния си брачен партньор в двора на гинекологичната клиника в косовската столица Прищина.

Бременната 35-годишна жена била разведена с мъжа си и при започване на септември ѝ е била издадена заповед за отбрана от домашно принуждение, оповестяват от организацията. Тази събота и неделя тя е била призната в гинекологичната клиника, защото се е очаквало да роди скоро първото си дете.

 Според очевидци е имало словесни нападки сред жертвата и някогашния ѝ брачен партньор, преди да се случи убийството. Според информация на вестник " Газета Блиц ", получена от друга бременна жена в гинекологичната клиника, на която жертвата е разказвала за връзките с някогашния си мъж, той се е опитвал още от предната вечер да откри контакт с нея и я е молил да излезе на двора на болничното заведение.

Косовската полиция помоли косовските жители за подпомагане с информация за откриването на някогашния брачен партньор, обвинен за убийството на дамата.

Президентът на Косово Вьоса Османи реагира след случая с убитата бременна жена и написа, представена от КосоваПрес, че отговорът за насилниците и убийците са редът, законът и оптималното наказване.

Заместник-председателят на Демократическата партия на Косово Вльора Читаку сподели, че това е вторият случай на ликвидиране на жена (в Прищина, откакто предходната седмица 63-годишна учителка беше убита от мъжа си, до момента в който спи) в интервала на акцията против насилието, учредено на пола, написа Българска телеграфна агенция. В 16:00 ч. локално време (17:00 българско време) в Прищина през днешния ден се организира митинг против убийството на дами, проведен от Колектива за феминистична мисъл и деяние под мотото „ Убийството на дами от мъже да се преглежда като национално изключително състояние “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР