Жена, бременна в деветия месец, беше застреляна снощи от бившия

...
Жена, бременна в деветия месец, беше застреляна снощи от бившия
Коментари Харесай

Бременна в деветия месец беше застреляна от бившия си съпруг в Косово


Жена, бременна в деветия месец, беше убита нощес от някогашния си брачен партньор в двора на гинекологичната клиника в косовската столица Прищина, съобщи КосоваПрес.

Бременната 35-годишна жена била разведена с мъжа си и при започване на септември ѝ е била издадена заповед за отбрана от домашно принуждение, оповестяват от организацията. Тази събота и неделя тя е била призната в гинекологичната клиника, защото се е очаквало да роди скоро първото си дете.

Според очевидци е имало словесни нападки сред жертвата и някогашния ѝ брачен партньор, преди да се случи убийството.

Според информация на вестник " Газета Блиц ", получена от друга бременна жена в гинекологичната клиника, на която жертвата е разказвала за връзките с някогашния си мъж, той се е опитвал още от предната вечер да откри контакт с нея и я е молил да излезе на двора на болничното заведение.

Косовската полиция помоли косовските жители за подпомагане с информация за откриването на някогашния брачен партньор, обвинен за убийството на дамата.

Президентът на Косово Вьоса Османи реагира след случая с убитата бременна жена и написа, представена от КосоваПрес, че отговорът за насилниците и убийците са редът, законът и оптималното наказване.

„ Поредното злокобно и нечовешко закононарушение. Още един „ мъж “, който не може да се назова човешко създание, само че лиши живота на дамата и на детето, което щеше да стане насладата и живота на майка си. Тази вечер (вчера вечерта) думите липсват, те са сменени от обезсърчение. Тази вечер е мъчно да се мисли, че има вяра! Но довечера вярата и вярата са нужни повече от всеки път. Тази незаконна вълна и този фемицид (убийство на жени) против дамите би трябвало да спрат. Това е тестване за нас освен като страна, само че и като общество. Няма повече оправдания. Животът на девойките и дамите, както и на всеки наш жител, е заветен ”, написа Османи. 

Заместник-председателят на Демократическата партия на Косово Вльора Читаку сподели, че това е вторият случай на ликвидиране на жена (в Прищина, откакто предходната седмица 63-годишна учителка беше убита от мъжа си, до момента в който спи) в интервала на акцията против насилието, учредено на пола.

„ Жестоко ликвидиране. Убита е още една жена. И тя от брачна половинка ѝ. В двора на болничното заведение. Където хората би трябвало да се лекуват. В двора на гинекологичната клиника. Където дамите раждат. Един живот, който носеше различен живот, беше угасен. Жената е била бременна. На към 35 години, даже не преполовила живота си. А детето, което тя искаше да роди, даже не стартира живота си. Жесток палач. Още един мъж, който стреля по дамата, която е трябвало да пази. Още един мъж, който убива жена. Която в този момент е наша, на всички ни. Заедно с нероденото си дете. Неприемливо и отвратително ", написа министър председателят на Косово Албин Курти, представен от същата организация.

В 16:00 ч. локално време (17:00 българско време) в Прищина през днешния ден ще се организира митинг против убийството на дами, проведен от Колектива за феминистична мисъл и деяние под мотото „ Убийството на дами от мъже да се преглежда като национално изключително състояние “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР