Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими Ново начало е

...
Желяз Турлаков, основател на организацията за наркозависими Ново начало е
Коментари Харесай

Всяко второ престъпление - след употреба на дрога! Деца на по 10 години посягат към наркотиците

Желяз Турлаков, създател на организацията за наркозависими " Ново начало " е разпознал от фотосите в медиите Стефан Станев, упрекнат за бруталното ликвидиране на приятелката си Виола предходната седмица. " Имал е единствено една среща с мен, без да е постъпвал за лекуване. Единствено пристигна да беседва, не е дефинирал, че търси помощ ", описа Турлаков в студиото на Bulgaria ON AIR, като добави, че Станев е носил цялост и от други психически обременености, с изключение на казуса с опиатите.

Желяз Турлаков, дружно с Юри Кацаров, клиничен психолог и лекар по логика на психиката разясниха проблемите с опиатите в нашето общество и до каква степен зависимостта взима присъединяване в осъществяването на закононарушения.

По време на диалога се засегна и тематиката за обвинявания в убийството на Виола мъж, за който се твърди, че е употребявал опиати.

" Ние работим с доста хора, които използват субстанции, без да правят такива закононарушения ", разясни създателят на " Ново начало ".

Юри Кацаров добави, че доста постоянно стои въпросът дали едно психологично разстройство се е развило в резултат на опиатите при подвластните или то е било там, преди индивидът да доближи до опиатите.

" Някой може да използва субстанции поради психологични проблеми ", се включи Турлаков в изявлението на Кацаров, към което клиничният психолог продължи: " Някои хора лекуват разстройства с опиати, тъй като им се коства, че оказват помощ ".

14-годишната възраст не е върхът за първа приложимост на опиати. Деца са опитвали на 10 и на 11 години, заяви Юри Кацаров, като продължи тематиката за това до каква степен стига казусът с дрогата в нашето общество.

Той осведоми още, че дилърите на опиати не са пред или към учебните заведения, те са в самите образователни заведения, където учениците се доставят между тях.

" Един родител в огромно столично учебно заведение ме питаше за какво пристигам тук, да не би да има проблем. Отговорих му: Ако не знаете, аз да ви кажа - опиатите са на всички места! " - заключи специалистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР