Железопътните и транспортните работници заплашиха в неделя да засилят протестите,

...
Железопътните и транспортните работници заплашиха в неделя да засилят протестите,
Коментари Харесай

Транспортната стачка във Франция се разраства

Железопътните и транспортните служащи заплашиха в неделя да засилят митингите, в случай че държавното управление не отдръпна предлагането си за пенсионна промяна тази седмица, съобщи " Ройтерс ".

Агенцията означи, че в опита си за главен ремонт на комплицираната пенсионна скица на Франция държавното управление предложи хората да работят по-дълго, с цел да получат цялостна пенсия. В отговор синдикатите приканиха за нов всеобщ митинг във вторник.

Загрижеността се ускори, че пътният безпорядък, който засегна страната след 5 декември, ще се разпростре до интервала в края на годината.

" Профсъюзите за железопътната, транспортната, рудничната и енергийната индустрия и химическата индустрия споделят, че държавното управление разполага с една седмица, с цел да разгласи отдръпването на плана си и възобновяването на действителни договаряния за възстановяване на сегашната система ", обявиха от клоновете на профсъюзите в взаимно изказване

" Ако министър председателят настойчиво удостовери, че " страната е обезпокоена, само че не е блокирана ", чиновниците на обществения и частния бранш ще създадат извода от това, че би трябвало да удвоят мобилизацията си, да умножат апелите за стачка във всички компании и по-нататък повишение на равнището на митингите. ", обявиха от синдиката.

Неговият водач Филип Мартинес отхвърли това да е ултиматум.

" Ако държавното управление изтегли проекта си и обсъдим съществено по какъв начин да подобрим системата (...) всичко ще бъде наред ", сподели той пред BFMTV. " В противоположен случай протестиращите ще решат в четвъртък или петък какво да вършат. "

Попитан дали превозът може да бъде пресечен по Коледа, Мартинес сподели: " Днес не мога да ви кажа. Въпросът би трябвало да бъде подложен на министър-председателя и на президента на републиката. "

За разлика от него, профсъюзът CFDT съобщи в неделя, че е срещу транспортните стачки през интервала на Коледа, само че ще призове за деяние през януари, в случай че държавното управление не извърши някои от неговите претенции, основно да отстрани тласъка за работа до 64 до система от бонуси и отстъпки.

Премиерът Едуар Филип съобщи пред в. " Паризиен ", че възнамерява да се срещне с профсъюзите през идната седмица, като добави, че е отворен за договаряния.

Френските търговци на дребно и хотелиерите предизвестиха, че решаващият им коледен сезон може да бъде провален, в случай че транспортната стачка продължи доста по-дълго. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР