Желанието на Украйна за членство в Европейския съюз ще бъде

...
Желанието на Украйна за членство в Европейския съюз ще бъде
Коментари Харесай

Среща на високо ниво в Киев обсъжда желанието на Украйна за членство в ЕС

Желанието на Украйна за участие в Европейския съюз ще бъде разисквано на двустранна среща на високо ниво в Киев през днешния ден.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по-рано, че Брюксел възнамерява нови наказания против Русия.

Фон дер Лайен разгласи също, че в Хага ще бъде основан интернационален център за следствие на военни закононарушения, осъществени в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски акцентира, че Киев заслужава да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз още тази година.

" По-нататъшната интеграция ще вдъхне сила и мотивация на народа ни да се бори макар компликациите и заканите. Само дружно и мощни Украйна и Европейски Съюз можем да защитим живота подобен, какъвто ние го ценим. "

Пътят към пълноправното участие обаче остава дълъг макар оптимизма на Киев, разяснява Франс прес.

Френският президент Еманюел Макрон предизвести предишния май, че може да “минат десетилетия ", преди Украйна да извърши критериите.

Германското е одобрило доставката на танкове " Леопард 1 " от за Украйна и води договаряния да изкупи от Катар 15 самоходни зенитни установки " Гепард ", които да изпрати на Киев, твърди " Зюддойче цайтунг ".

На честванията във връзка 80-та годишнина от Сталинградската борба съветският президент Владимир Путин упрекна западните елити в опит да въвлекат европейските страни в нова война против Русия, като посочи, че след толкоз години страната му още веднъж е заплашвана с немски танкове.

Същевременно Европейският парламент одобри резолюция, в която се показва, че съюзът би трябвало да стартира подготовка на договарянията за присъединение на Украйна като се акцентира, че процесът на присъединение към съюза би трябвало да се основава на заслуги и осъществяване на промени.

Документът приканва страните членки да усилят и ускорят военната си помощ за Киев, както и нужната политическа, икономическа, инфраструктурна, финансова и филантропична поддръжка.

По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: Черната кутия Следващият ден Тя на трета степен
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР