Желанието на турското ръководство да включи един от най-важните си

...
Желанието на турското ръководство да включи един от най-важните си
Коментари Харесай

Ердоган и официален Техеран започват сложна игра за Сирия

Желанието на турското управление да включи един от най-важните си съдружници - Техеран в договарянията за възобновяване на връзките със Сирия, е отговор на информацията за недоволството на Иран от това, че е изтласкан в коридорите на този дипломатически развой.

Въпреки позитивните сигнали на президента Реджеп Тайип Ердоган обаче не трябва да се има вяра изцяло на неговата изразителност на фона на идните общи избори, считат специалисти, представени от " Независимая газета ". Според тях сред Анкара и Техеран има прекалено много различия.

За това, че Техеран като медиатор може да се причисли към разговора за нормализиране на връзките сред Анкара и Дамаск, Ердоган загатна в тирада в град Биледжик. „ Предложихме да проведем тристранни контакти, да забележим какво ще се случи - Русия, Турция и Сирия. Можем да прибавим и Иран. Нека пристигна, да взе участие “, сподели президентът. Тези диалози ще са ориентирани към „ внасяне на мира “ в Близкия изток, изясни той. „ Нека този район спре да живее с проблемите, които има в този момент. И да, постигнахме резултати, в разговор със сирийското управление -  „ реализираме ги и ще продължим да ги получаваме “, означи Ердоган.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР