Желанието на партньорите на Apple да преместят част от производството

...
Желанието на партньорите на Apple да преместят част от производството
Коментари Харесай

Тим Кук подаде ръка на Китай

Желанието на сътрудниците на Apple да реалокират част от производството на марката от Китай в Индия и Виетнам е толкоз постоянно срещана вест през последните месеци, че е двойно по-необичайно да чуем ръководителя на компанията да ласкае КНР. Китайските публични лица по време на визитата на Тим Кук в Средното кралство също направиха всичко допустимо, с цел да насърчат Apple да развива локалния си бизнес.

Според Ройтерс, която се базира на локални медии, в Пекин Тим Кук е участвал на Китайския конгрес на разработчиците, където е направил следното изказване: " Иновациите в Китай са в напредък и аз имам вяра, че темповете на напредък единствено ще се усилват. " По време на речта си Кук декларирал също, че " Китай и Apple безусловно са израснали дружно ", и акцентира смисъла на просветителните стратегии за локалната юноша, като даде обещание да обезпечи за тях към 15 млн. $. Една от точките в маршрута на Тим Кук по време на визитата му в Китай беше магазинът на марката Apple в Пекин, който той посети, съпроводен от няколко високопоставени ръководители на компанията.
-->
Китайският министър на търговията Уанг Вентао, както отбелязва Ройтерс, се е срещнал с Тим Кук по време на визитата му в Китай. Според формалния представител по време на диалозите те са засегнали въпроса за стабилизирането на веригите за доставки в индустрията, а министърът от своя страна е изразил готовността на китайската страна да образува положителни условия за задграничните компании, в това число Apple. Уан Вентао уверил Кук, че Китай непрекъснато образува отворени правила, закони и стандарти за постигането на тази цел. Тъй като през дните на форума в Китай в състава на задграничната делегация бяха включени и представители на други задгранични компании, министърът организира срещи и с управленията на Pfizer, BMW и Qualcomm.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР