JCB представи верижна версия на иновативния, компактен телескопичен товарач със стрела Teleskid,

...
JCB представи верижна версия на
иновативния, компактен телескопичен
товарач със стрела Teleskid,
Коментари Харесай

JCB представи компактния верижен TELESKID за европейския пазар

JCB показа верижна версия на иновативния, стилен телескопичен товарач със стрела Teleskid, предопределен за европейския пазар, в централата си във Великобритания. 3TS-8T е част от популярните 3TS-8W, предоставяйки максимална височина на товара от 4.1 м и разпъване на стрелата от 2.25 м.

Характеристики на машината:
• Компактен товарач с допълнителен обхват и височина на товара
• Дизелов мотор с мощ 55 кВт (74 конски сили) JCB EcoMAX
• Увеличено натоварване при покачване с опъната и прибрана стрела
• Веригите, с понижено натоварване върху земята, обезпечават допълнително сцепление при неприятни условия

Основавайки се на триумфа на колесните модели 3TS-8W Teleskid JCB създаде верижния товарач 3TS-8T. Базиран на шасито на широката гама верижни товарачи Teleskid разполага с всички преимущества на маневрената машина и като допълнителното преимущество - телескопичната стрела с дълъг обсег.

Завеждащият отдела по нововъведения и растеж на JCB Тим Бърнхоуп, съобщи:
"Това е най-иновативната концепцията за стилен верижен товарач, от самото начало преди 20 години. Машината повдига по-високо, доближава по-далеч и копае по-дълбоко от всеки различен компактен товарен товарач с този размер. "

Удължаващата се стрела увеличава максималната височина на товарене до 3,8 метра, като разпънатата стрела е с съвсем 1 метър повече от общоприетата прибрана стрела. В допълнение, JCB Teleskid доближава до 2,25 м при отвесно разтягане на стрелата и оптимален обсег на пълна височина 1,7 м, което разрешава на оператора да натоварва или разтоварва камион от едната страна. Товарачът е с номинален потенциал (35%) от 732 кг при разгъната стрелата и доближава до 1,676 килограма при прибрана стрела, предоставяйки повече от при колесния модел.

Теглото на машината е 5,722 кг, с остъклена кабина на оператора или 5,662 кг с покрив, натовареният Teleskid, с прибрана стрела, поема товар от 4,789 кг и задържа солидните 2,092 кг оптимално натоварване, с опъната стрела. Телескопичната стрела на Teleskid дава на оператора възможността да копае или да използва прикачен инвентар на дълбочина до един метър под равнището на земята, да премахне корени на дървета, да почисти канавки.

Геометрията на стрелата на Teleskid, позволява на машината да извършва двупосочно паралелно покачване, като кофата се самонивелира при движение нагоре и надолу. Стандартната спомагателна хидравлика осигурява хидравличен поток 90 литра в минута към захранващите съоръжения, с разпъната стрела или висок дебит 125 литра в минута, при прибрана стрела. Бързите връзки за зареждане на работното приспособление на главата на стрелата имат клапан за освобождение на хидравличното налягане, за лесно превключване и промяна на инвентарите.

Телескопът се задвижва от доказания 4.4-литров дизелов мотор EcoMAX на JCB, с мощност от 55 кВт (74 к.с.) и 400 Нм въртящ момент. Двигателят дава отговор на стандартите за излъчвания Tier 4 Final / Европейския Етап IIIB. Машината е разположена върху солидно шаси с два скоростни мотора, предлагаща максимална скорост на придвижване до 12,55 км в час. Широките гумени вериги предоставят максимално сцепление при неблагоприятни условия, като в същото време осигуряват намалено натоварване на земята, в сравнение с колеснаите машини, като малък телескопичен товарач или мотокар.

Оператор и кабина
Както всички колесни товарачи и компактни верижни машини, Teleskid разполага със стрела, която не пречи на сигурния и лесен достъп до кабината, без да е необходимо катерене по рискови инвентари. Кабината е с 33% по-голяма от междинната този клас. Цялата информация, нужна на оператора, може да бъде открита на малка конзола над предното стъкло. Стрелата осигурява видимост на 270 градуса около машината, което е доста повече отколкото при модел със стрела и рукояд.

Teleskid има мултифункционален джойстик, прикрепен към седалката, който има пропорционални превключватели в ръкохватките. Джойстикът може да превключва сред два режима - ISO и H-образен надзор, с цел да дава отговор на всеки оператор. Управлението на MyChoice на JCB позволява на оператора да настрои три степени на скоростта на трансмисията и работните интервенции на товарача, за да приспособи машината към работните условия и желанията си.

Голямата задна врата обезпечава отличен сервизен достъп до мотора за ежедневни инспекции и постоянна поддръжка. За по-сериозна работа, кабината може да бъде освободена откъм гърба и наклонена напред, с цел да обезпечи необятен достъп до трансмисията и хидравликата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР