Жанет Желязкова, адвокатът на акушерката Емилия Ковачева, пребила новородено, смята,

...
Жанет Желязкова, адвокатът на акушерката Емилия Ковачева, пребила новородено, смята,
Коментари Харесай

Адвокатът на Емилия Ковачева: Гражданският иск е прекомерен, детето е живо и здраво

Жанет Желязкова , юристът на акушерката Емилия Ковачева, пребила новородено, счита, че гражданският иск в размер на 400 000 лева е несъразмерен, защото " детето е живо и крепко ". Това съобщи тя в изявление за bTV. По нейните думи сходни компенсации, даже и при по-трагични случаи, не се присъждат.
 
" Няма по какъв начин човек, който работи по 36 часа на промяна, да бъде съответен в дейностите си. При всеки душeвността реагира по друг метод на натоварване. Не са направени задоволително проучвания във връзка с нейното психическо положение ", разяснява юристът.

 
По думите й публичният напън оказва въздействие върху делото.

" Присъдата от 18 години отнемане от независимост клони към своя най-много. Законът планува за сходно действие наказване до 20 години затвор ", посочи юристът. Според заключението на съда обаче Емилия Ковачева няма психологично заболяване, нито е страдала от синдрома " бърнаут " (синдром на професионалното прегряване). " Самата тя споделя, че няма спомен за това действие. Затова взех решение, че би трябвало да бъде направена една спомагателна съдебно-психиатрична експертиза във връзка с синдрома " бърнаут ", разясни Желязкова.

Тя е упорствала да бъде осъществена и експертиза във връзка с положението на детето , с цел да се разбере към сегашния миг какво е неговото здравословно положение и дали има причинно-следствена връзка сред нанесената контузия и отключената след това епилепсия.

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР