Жандармерия охранява извозването на бюлетините и изборните книжа за за

...
Жандармерия охранява извозването на бюлетините и изборните книжа за за
Коментари Харесай

Жандармерията охранява извозването на бюлетините за местния вот

Жандармерия охранява извозването на бюлетините и изборните бумаги за за идния локален избор до регионалните центрове в страната.

Извозването стартира в четвъртък и ще продължи до другия четвъртък. Бюлетините потеглят от три печатници - по една в София, в Пловдив и в Плевен.

В събота ще бъдат доставени бюлетини по няколко маршрута. " Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян ", сподели зам.-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев.

Бюлетини към този момент са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. " Доставката стартира, когато съответните регионални градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, защото има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е дефинитивно избран, защото имаме места, където имаме повече гласоподаватели, вписани в описите. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване ", изясни представителят на ЦИК Александър Андреев, представен от БГНЕС.

В момента тиражът на бюлетините, който е утвърден съгласно поръчки на Общинските изборни комисии, е 17 257 800.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР