Жандармерия ограничи достъпа до ямболското село Шарково, където трябва да

...
Жандармерия ограничи достъпа до ямболското село Шарково, където трябва да
Коментари Харесай

Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където трябва да продължи умъртвяването на животни

Жандармерия ограничи достъпа до ямболското село Шарково, където би трябвало да продължи умъртвяването на животни поради болестта от чума. Протестиращи против умъртвяването се изтеглиха в прилежащото село.

Десетината младежи тази заран бяха помолени да освободят терена пред стопанството на баба Дора, до напрежение не се стигна и час по-късно младежите се реалокираха в прилежащото село. В момента в Шарково не се позволяват външни хора, жандармерия е препречила пътя към селото.

Не е ясно дали през днешния ден ще стартира евтаназията на козите. От асоциацията на животновъдите и козевъдите в района Странджа-Сакар обаче приканиха управляващите да си свършат час по-скоро работата, тъй като стопаните там са мощно обезпокоени поради разпространяването на чумата.

В Болярово, пред стадото на Ана и Тодор през днешния ден е умерено. Не е ясно дали от животните ще бъдат взети втори проби и през днешния ден за проучвания. Вчера Ана Петрова отхвърли да допусне екипа, защото се съмнява в обективността на проучванията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР