Жан Виденов става организационен секретар на „Ляв съюз за чиста

...
Жан Виденов става организационен секретар на „Ляв съюз за чиста
Коментари Харесай

Жан Виденов се завръща с „Ляв съюз за чиста и свята република“

Жан Виденов става учредителен секретар на „ Ляв съюз за чиста и свята република “, която ще взе участие на идните парламентарни избори. Коалицията се образува по самодейност на „ Лява опция на България “ на Иван Атанасов, който ще бъде и ръководител. Четири партии влизат в обединението:

„ Социалистическа партия Български път с ръководител “ проф. Ангел Димов;

„ Българска прогресивна линия “ с ръководител Красимир Янков;

„ Възраждане на отечеството “ с ръководител Николай Малинов;

„ Партия на българските комунисти “ с водач Иван Пенчев.

Виденов е министър-председател на България през 1995 – 1997 година и ръководител на Българската социалистическа партия от декември 1991 до декември 1996 година

Подава оставка от заеманите постове след всеобщи митинги поради хиперинфлацията в страната. Кризата от този момент е наречена на него „ Виденова зима “. Понастоящем е учител в пловдивското Европейско висше учебно заведение по стопанска система.

„ Задават ни въпроса „ Защо в този момент? “. Левицата е разгромена и не е показана в Народното събрание, съответстващо на броя на левите хора в България. Имаме късмет да разбием олигархичния модел на ръководство и публични връзки, който тормози България към този момент 30 години. Смятаме, че има опасност за България – за нейната териториална целокупност и суверенитет поради провокациите, отправени към Русия и влошените връзки с всички прилежащи страни “, съобщи ръководителят Иван Атанасов.

Той добави, че Виденов е „ архитектът “ на обединението. По думите му политическото съдружие ще се бори за правдивост във всички сфери. „ Ние сме за морал и полезности в политиката и считаме, че със личните си биографии можем да го потвърдим. Ние сме същинска левица и патриоти “, добави Атанасов.

„ Да посочиш Бойко Борисов за зложелател не е задоволително, с цел да те сложи в левия набор. Всички недъзи от ръководството на ГЕРБ са визитната картичка на претендиращите да са в левия набор. Не е лява политика унищожаването на леви предприятия, фотография с една козичка, да изведеш парламентарната група от съвещанията на Народното събрание, когато се разяснява концесия за националните благосъстояния. Левите политики се пазят от хора с ляво мислене “, сподели Красимир Янков.

От „ Възраждане на отечеството “ показаха, че ще наблюдават деликатно външната ни политика с Русия, ще дават отпор на всички порочни дейности и ще се борят за възобновяване на положителните връзки с руснаците.

Иван Пенчев от „ Партия на българските комунисти “ съобщи, че от април се водят договаряния за основаване на обединението „ Ляв съюз за чиста и свята република “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР