Жълт код за силен вятър е в сила за цялата

...
Жълт код за силен вятър е в сила за цялата
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Жълт код за мощен вятър е в действие за цялата страна, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
В областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград,Пазарджик и Пловдив до обяд ще духа мощен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад.
В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово след обяд ще духа мощен северозападен вятър със междинна скорост 14-16 м/сек и пориви до 20-25 м/сек.
В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище ще духа мощен вятър от юг-югозапад с пориви до 24 м/сек.
Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад. За областите с крайбрежни територии - Добрич, Варна и Бургас, ще важи и жълт код за мощен вятър над морето.
Там се чака вятър от югозапад със междинна мощ 12-17 и пориви до 20 м/сек (по Бофорт: 6-7, пориви - 8), а идната нощ - северозападен със междинна скорост 14-20 и пориви до 24 м/ сек (по Бофорт: 7-8, пориви - 9).
За морето на територията на област Добрич ще бъде в действие и предизвестие за мощно неспокойствие, което ще доближава 3-4 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР