Жълт код за силен северозападен вятър с пориви до 22

...
Жълт код за силен северозападен вятър с пориви до 22
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 12 области на страната


Жълт код за мощен северозападен вятър с пориви до 22 m/s е разгласен за 18 януари в 12 области на страната.

Предупреждението за евентуална заплаха е в действие за София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Пловдив и Пазарджик.

Сутринта минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София - към минус 3 градуса. През деня ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне и ще бъде сдържан, в Дунавската низина и западните региони от Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските региони по-често забележителна и там на обособени места ще прехвърча сняг.

В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Ще застудее и оптималните температури ще са сред 1 и 6 градуса, в София – към 1 градус.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от северозапад. Ще застудее доста и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 7 градуса, а на 2000 метра – към минус 12 градуса.

По Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, ще превали едва. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР