Жълт код за интензивни снеговалежи е в сила за 7

...
Жълт код за интензивни снеговалежи е в сила за 7
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области

Жълт код за интензивни снеговалежи е в действие за 7 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Жълт код за мощен вятър е в действие за 12 области. Това са Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Разград и Търговище. В тези области ще духа мощен северен вятър с пориви достигащи скорост 20-24 m/s.

 



Национален институт по метеорология и хидрология

С сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време. Валежите ще продължат, като на всички места ще бъдат от сняг. Ще се образува снежна завивка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават изискванията за виелици и навявания, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Температурите ще се намаляват и в по-голямата част от страната ще са с противоположен денонощен ход, а към 14:00 часа преобладаващите ще бъдат сред минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще е облачно, дъждът на всички места ще премине в сняг. Ще е прохладно, със мощен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° - 3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от сняг, обилни в Централна Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 8°, на 2000 метра - към минус 13°.

Във вторник над Западна и Централна България облачността ще понижава, краткотрайно и до най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят още, тук-там във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат съвсем без смяна. В източните региони ще остане прохладно и най-вече облачно, само че съвсем без превалявания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР