Жалби на пловдивската компания „Пенон” спряха две поръчки за ново

...
Жалби на пловдивската компания „Пенон” спряха две поръчки за ново
Коментари Харесай

Блокираха поръчки за над 2 млн. лева за ново осветление в Пловдив

Жалби на пловдивската компания „ Пенон” стопираха две поръчки за ново осветяване под тепетата. В рамките на два дни в Комисия за защита на конкуренцията са подадени възражения от компанията за избора на реализатор за нова осветителна апаратура на моста на Адата, както и против изискванията за замяна на осветлението.
Прочетете още
В началото на месеца комисия към Община Пловдив избра компанията „ Сейф парт”, с цел да построи нова ел апаратура, замяна на стълбове и цялостното осветяване на моста на Адата, който от години тъне в мрак. Фирмата бе дала 349 125 лв. оферта за тези действия. Подалата тъжба компания – „ Пенон” бе предложила фрапантно по-ниска ниска сума за същите тези действия -235 567 лв.. Тя обаче е била отстранена, защото не била предоставила линеен график и периоди, съгласно условията на възложителя. Част от документите за техническите параметри на продуктите, пък били на италиански език. Комисия за защита на конкуренцията ще реши дали вярно е била отстранена компанията по тази поръчка.

Компанията „ Сейф парт” сега извършва подмяната на осветлението на Гребната база. Срокът на контракта, а и парите й бяха вдигнати посредством анекс, а както TrafficNews осъществяването видно не съгласно това, което се изисква от Община Пловдив.

Другата тъжба от „ Пенон” е по изискванията на публичната поръчка за замяна на осветлението. Тя е за 1,7 млн. лв. без Данък добавена стойност. През поръчката ще се подменя остарялото осветяване с LЕD. Според жалбата изискванията на поръчката са дискриминационни, като лимитират присъединяване на огромен брой компании. В дейностите е заложено доставка на нови осветители и техния монтаж.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР