Jaguar лансира две специални издания като част от гамата спортни седани

...
Jaguar лансира две специални издания като
част от гамата спортни седани
Коментари Харесай

Jaguar XЕ за моделна година 2019

Jaguar стартира две специфични издания като част от гамата спортни седани XE за моделна година 2019. 300 SPORT е задвижван от бензинов мотор с 300 к.с. и съдържа уникални екстериорни и интериорни характеристики, до момента в който новият Landmark Edition е базиран на XE R-Sport и включва предна броня Sport, неповторими 18-инчови алуминиеви джанти и палитра елегантни интериорни и екстериорни цветове.

300 SPORT Special Edition е оборудван с иновативния 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium на Jaguar Land Rover с 300 к.с. и черни спирачни апарати с брандинг 300 SPORT. С въртящ миг от 400 Нм 300 SPORT със задвижване на всички колела може да ускорява от 0 до 100 км/ч единствено за 5,7 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,4 секунди).
Наличен в цветове Yulong White, Indus Silver, Santorini Black и Caldera Red, 300 SPORT съдържа селекция от усъвършенствани детайли на екстериорния дизайн, включително емблема 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника, покритие Dark Satin Grey на рамката на решетката, страничните въздуховоди, страничните прагове, капаците на огледалата, спойлера на багажника и задната престилка, и 19- и 20-инчови алуминиеви джанти с покритие Satin Technical Grey.

Също като екстериора, интериорът съдържа редица отличителни детайли на дизайна с емблема 300 SPORT върху предните подглавници, кормилото, мокетните стелки и праговете на вратите, и впечатляващ жълт контрастен тегел на инструменталния панел, облицовката на вратите, подлакътника, мокетните стелки, кормилото и седалките, делимата, сгъваема задна седалка и електрическата седалка с 14-степенно регулиране.

За моделна година 2019 гамата Jaguar XE включва също модела Landmark Edition, основан на XE R-Sport и съдържащ подбрани известни варианти и уникални детайли на дизайна.

Landmark Edition може да бъде поръчан с гама усъвършенствани бензинови или дизелови двигатели. Landmark Edition съдържа предна броня Sport, неповторими 18-инчови алуминиеви джанти и по-фокусирана палитра интериорни и екстериорни цветове.

Като част от подобренията, всички модели XE ще бъдат оборудвани със свръхмодерната информационно-развлекателна технология Touch Pro на Jaguar Land Rover, която предлага 10-инчов централен сензорен екран като стандартно съоръжение за изключително представяне с още по-голяма изясненост.

Всички модели XE към този момент се предлагат стандартно оборудвани с железни прагове на вратите, хромирани рамки на страничните стъкла, хромирани бутони на седалките за всички електрически седалки, премиум мокетни стелки за всички коли с изключение на моделите, оборудвани с мокетни стелки Sport, полирани метални педали и вътрешно огледало без рамка с функционалност за автоматично затъмнение.

Jaguar XE

Олекотената структура, аеродинамичната форма, луксозният интериор, изключителното пътно поведение и ръководство на Jaguar XE са свидетелство за визията на създателя на компанията Сър Уилям Лайънс: „ Автомобилът е най-близкото сходство, което ще създадем в миналото, на нещо, което е живо. “

Каросерията на XE вид монокок с високо съдържание на алуминий е изключително здрава и в същото време лека, и дружно с предното окачване с двойни носачи и заден мост вид Integral Link е в основата на атлетичната автомобилна динамичност на модела.

Купето предлага отлични равнища на комфорт и шир. Изящните материали и тапицерии в комбиниране с майсторската изработка на Jaguar трансформират купето в интериор от по-висок клас, който няма аналог в сегмента.

XE е разполагаем с Програмируема динамика като независима характерност, осигуряваща на лидера още по-големи възможности за персонализация. Системата разрешава на водачите да конфигурират автомобила съгласно личните си желания, като изберат настройки Comfort или Dynamic за мотора, скоростната кутия и кормилното ръководство. Допълнителната функционалност Адаптивна динамика разрешава на лидера да регулира фино настройките на окачването.

Акцентите във връзка с двигателя включват силов елемент с 300 к.с., обозначен с емблема 30t, който генерира въртящ миг от 400 Нм и ускорява версията със задвижване на всички колела на спортния седан от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,4 секунди). Предлага се и 2,0-литров 4-цилиндров двигател Ingenium с 200 к.с., който произвежда въртящ миг от 320 Нм и генерира ускорение на XE от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 7,2 секунди), с разход на гориво при смесен цикъл от 39,2 мили/галон (7,2 л/100 км) и CO2 излъчвания от 164 г/км.

Тези бензинови мотори се предлагат редом със селекция дизелови силови агрегати, в това число 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов мотор Ingenium с двоен турбокомпресор, 163 к.с., със задвижване на задните колела и автоматизирана трансмисия, с CO2 излъчвания от едвам 126 г/км и разход на гориво при смесен цикъл от 58,9 мили/галон (4,8 л/100 км). По-мощният двигател с 240 к.с. създава въртящ миг от 500 Нм от 1 500 об./мин., който е задоволителен, за да ускори спортния седан със задвижване на всички колела от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 6,1 секунди).

Системата, адаптираща държанието на автомобила по отношение на повърхността Adaptive Surface Response (AdSR) трансформира държанието на силовия агрегат и системата за динамичен контрол на стабилността по отношение на изискванията. AdSR впряга водещия в света експертен опит на Jaguar Land Rover в технологиите за задвижване на всички колела и системите за сцепление.

Зад предното стъкло е инсталирана стерео камера, която дава на XE аспект в реално време на пътя и обектите начело: тези данни с висока акуратност се употребяват за функции като Автономна аварийна спирачка и Предупреждение за напускане на лентата.

XE се възползва също от гама системи в помощ на лидера, в това число Асистент за придържане в лентата и Следене на състоянието на лидера – функционалност, която засича и предизвестява за отмалялост на водача. XE предлага и Адаптивен ограничител на скоростта: интелигентна технология, която подкрепя лидера, като увеличава или понижава скоростта на автомобила при смяна в ограниченията на скоростта.
Животът с XE в никакъв случай не е бил по-лесен, благодарение на набор функционалности за удобство, в това число Капак на багажника, следен с жестове, която позволява на клиентите да отварят и затварят багажника, като просто раздвижат крайник под някой ъгъл на задната броня.
Кратък обзор на гамата

Гамата коли XE включва:
• XE Pure
• XE Prestige
• XE Portfolio
• XE R-Sport
• XE S
• XE 300 SPORT – особено издание
• XE Landmark Edition

Гамата силови елементи включва:
Дизелови
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор, 163 к.с., с механична или автоматизирана трансмисия и задвижване на задните колела (RWD)
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор, 180 к.с., с механична трансмисия и RWD или автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с двоен турбокомпресор, 240 к.с., с автоматична трансмисия и AWD
Бензинови
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 200 к.с., с автоматична трансмисия и RWD
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 250 к.с., с автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с турбокомпресор, 300 к.с., с автоматична трансмисия и RWD / AWD
• 3,0-литров бензинов мотор V6 с компресор суперчарджър, 380 к.с., автоматична трансмисия и RWD/AWD*

Jaguar XE се създава в завода на Jaguar Land Rover в Касъл Бромуич дружно с моделните линии XF, XJ и F-TYPE.

Спортният седан XE е незабавно разпознаваем като Jaguar, с алуминиева каросерия, образувана около фундаменталните правила на перфектни пропорции и аеродинамична успеваемост. XE е без аналог в своя клас по повод на външния тип и чувството, което основава.

Изчистеност и целенасоченост: Форма и функция без компромис

Винаги отпред в областта на нововъведенията, Jaguar сътвори основата за първия спортен седан, създаван в миналото, с емблематичния Mk II - автомобил, който концентрира високите индикатори и динамиката на състезателен автомобил в стилна каросерия с 4 порти. XE надгражда това уникално завещание, съчетавайки ненадминатия експертен опит на Jaguar в олекотената структура с изящни линии, остри извивки и съвършено изпълнени повърхности.

Единственият автомобил в своя клас, който употребява монокок структура с високо наличие на алуминий, XE беше разработен паралелно с олекотената, модулна автомобилна архитектура на Jaguar. Създадена от нулата, тази архитектура – която образува основата на няколко други модела Jaguar – отключва напълно нови възможности за марката по повод на дизайна.

Подчертано изваяният челен похлупак е доказателство за експертния опит на Jaguar в работата с алуминий, създаващ стегнат, атлетичен външен тип. Силно скосеното предно стъкло и издигнатата междинна линия подчертават аеродинамичния, сходен на купе профил, допълвайки чувството за движение.

Отличителните дневни светлини са друг мигновено различим детайл от дизайна на Jaguar. В задните светлини хоризонтална линия, пресичаща кръгъл елемент, е известна стилова линия, наследена от емблематичния Jaguar E-Type.

Специалното издание 300 SPORT придава на екстериорния дизайн на Jaguar XE допълнителен порив. Наличен в цветове Yulong White, Indus Silver, Santorini Black и Caldera Red, моделът съдържа също емблема 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника. Разграничавайки го още повече от останалите модели в гамата XE, допълнителните детайли на дизайна включват покритие в цвят Dark Satin Grey на рамката на предната решетка, страничните въздуховоди, страничните прагове, капаците на огледалата, 19- и 20-инчовите алуминиеви джанти, спойлера на багажника и задната престилка.

Към него се причислява изданието Landmark на XE. Задвижван от гама иновативни двигатели на Jaguar Land Rover, той съдържа и редица основни детайли на екстериорния и интериорния дизайн. С опция за избор всред цветове Yulong White, Santorini Black и Firenze Red, екстериорът включва също емблема Landmark, акценти от пакета Black, предна броня Sport, неповторими 18-инчови алуминиеви джанти и основни екстериорни варианти, включително ксенонови предни фарове и помощ при паркиране на челен и на заден ход. Това издание получава напълно кожения интериор на R-Sport в цвят Ebony или Ebony/Pimento и допълнителен брандинг Landmark.

Интериор: Просторен, първокласен

По-високите упования, основани от красивия екстериорен жанр на XE, са надхвърлени в интериора. Просторното купе обгръща като в пашкул пътуващите на предните седалки, посредством на дълбоката централна подпора, създаваща усещане като в кокпит. 10-инчовият сензорен екран на информационно-развлекателната система Touch Pro заема централно място в плавните извивки на инструменталния панел. При моделите, оборудвани с автоматични трансмисии, неповторимият въртящ се селектор за избор на режим на шофиране на Jaguar се издига от централната подпора – XE оживява.

Обгръщащите тялото предни седалки са монтирани ниско, създавайки позиция на шофиране като в състезателен автомобил с опции за затопляне и изстудяване и до 18-степенно електрическо контролиране. Задните седалки също могат да са с подгряване, могат да се разделят и сгъват в съотношение 40:20:40 и дават опция за товарене от багажника.

XE потвърждава, че елегантният, аеродинамичен стил и великодушното интериорно пространство не би трябвало да са взаимно изключващи се. Всички пасажери се любуват на щедро пространство за главата и краката, а дълбоко вдлъбнатите облегалки на седалките освобождават още повече място за пасажерите откъм гърба.

Технически материи, тънко зърнести кожи и контрастни двойни шевове придават на купето особено качество. Лъскаво черен цвят, текстуриран алуминий, съвременни дървени фурнири и тапицерии с карбонови влакна усилват чувството за разкош и ръчна изработка.

За моделна година 2019 специфичното издание 300 SPORT съдържа редица неповторими елементи на дизайна, в това число релефно лого 300 SPORT на предните подглавници, кормилото, мокетните стелки и праговете на вратите. Допълнителните акценти включват жълт контрастен тегел на инструменталния панел, облицовката на вратите, подлакътника, мокетните стелки, кормилото и седалките.

Landmark Edition съдържа основни характеристики на екстериорния дизайн, включително броня Sport, неповторими 18-инчови алуминиеви джанти и пакет Black, включващ покрития Gloss Back на предната решетка, рамката на решетката, рамките на страничните стъкла, страничните въздуховоди и капаците на огледалата. Предлага се с възможност за избор всред цветове Yulong White, Santorini Black и Firenze Red.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР