Jaguar Land Rover - най-големият автомобилен производител във Великобритания -

...
Jaguar Land Rover - най-големият автомобилен производител във Великобритания -
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover минава на 3-дневна работна седмица в един от заводите си

Jaguar Land Rover - най-големият авто производител във Англия - минава на тридневна работна седмица в един от заводите си, пробвайки се да се оправи с пониженото търсене на дизелови мотори, оповестиха от компанията.

Производителят съобщи, че краткотрайно ще понижи работното време в завода Castle Bromwich, като смяната ще засегне към половината от общо 2 000 чиновници там. Така обаче ще бъдат избегнати съкращения.

3-дневната работна седмица ще бъде реалност от октомври до началото на декември, а чиновниците ще продължат да получават цялостните си заплати, увериха от JLR.

 Jaguar Land Rover се готви да напусне Англия при
Най-големият английски автопроизводител напуща Острова при " корав " Brexit

Компанията губи по £1.2 милиарда годишно, в случай че няма договорка сред Лондон и Брюксел

Мярката е следващият признак за положението на английската автомобилна промишленост, ударена тежко от пониженото търсене поради Brexit, както и поради свадите около дизеловите мотори и нездравословните излъчвания, които те изпускат.Властта на Острова наложи по-високи налози за колите, които употребяват дизелови мотори.

Откакто бе добита от индийската Tata Motors преди десетилетие, Jaguar Land Rover се трансформира в емблема на съживяващата се английска автомобилна промишленост. Но през 2017 година броят на създадените коли понижа за първи път от осем години. През тази година регистрациите на дизелови коли се срина с 30 %.

 Jaguar Land Rover отваря цех в Словакия
Най-големият автопроизводител на Острова отваря цех в ЦИЕ

Там ще се създават един от най-култовите модели
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР