Иззеха контрабандни златни накити за 109 931 лв. на Капитан

...
Иззеха контрабандни златни накити за 109 931 лв. на Капитан
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни златни накити за 109 931 лв. на „Капитан Андреево“

Иззеха контрабандни златни украшения за 109 931 лева на „ Капитан Андреево “, оповестиха от прокуратурата.

На 11 август, на пункта  дошъл рейс със 17 пасажери, пътуващ от Турция за Италия. Никой не заявил импорт на артикули, пари и полезности. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа инспекция.

При осъществяването на такава чиновник на Агенция „ Митници “ забелязал, че един от пасажерите се опитал да се отклони, като се качил в различен към този момент минал инспекция рейс.

Пътникът свален и му бил осъществен персонален обзор. При последния в бельото му били открити 13 пакета , в които имало укрити произведения от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици и обеци.

Според експертизата на вещото лице откритите 1221,46 грама бижутерийни произведения са от 14-каратово злато и са на стойност 109 931 лв.. Контрабандните златни украшения са арестувани.

По предписание на прокуратурата в Хасково на 42-годишния турски жител е повдигнато обвиняване.  Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР