Изявлението на външния министър на Естония Урмас Рейнсалу за възможността

...
Изявлението на външния министър на Естония Урмас Рейнсалу за възможността
Коментари Харесай

Захарова: Думите на шефа на естонското външно министерство са пряка заплаха

Изявлението на външния министър на Естония Урмас Рейнсалу за опцията за лишаване на разрешенията за престояване на чужденци, които решат да се опълчват на демонтирането на руски монументи, е директна опасност от държавен чиновник. Това написа във вторник в канала си в Telegram формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Захарова обърна внимание на думите на министъра на външните работи на Естония, който удостовери, че в случай че някой от чужденците, които са в Естония въз основа на позволение за престояване, реши да се опълчи на демонтажа на руски монументи, тогава той би трябвало да вземе поради опцията за отменяне на неговото позволение за престояване.

„ Това е директна опасност от представител на властта. Заплахата не е единствено за свободата на словото, плурализма, историческата истина, човешките права и свободи. Това е опасност за естонската държавност, която е построена по демократични модели за 40 години “, сподели още Захарова.

„ Основните правила на демокрацията са подкопани от естонските политици, които са проводници на волята на англосаксонската метрополия “, акцентира Захарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР