Изявлението на македонския премиер Зоран Заев, че руски бизнесмени плащат

...
Изявлението на македонския премиер Зоран Заев, че руски бизнесмени плащат
Коментари Харесай

Русия се обиди на Заев заради думите му, че е плащала за протести

Изявлението на македонския министър председател Зоран Заев, че съветски предприемачи заплащат на " подстрекатели ", с цел да стачкуват в Македония, е политически безконтролно, счита от съветското посолство в Скопие, съобщи БГНЕС.
" Изявлението на Заев слага под въпрос искреността на напъните на държавното управление на Македония за построяването на положителни връзки с Русия. Със страдание установяваме, че русофобията от ден на ден се трансформира в инструмент на външната и вътрешната политика ", е реакцията на съветското посолство в Македония, оповестена в формалния Twitter профил на посолството.
От своя страна Заев разяснява: " Говоря за това, което слушам в известията, които получаваме. Знаете, че тези млади момчета, " подстрекатели ", откакто нападнаха служители на реда, бяха извикани в полицията на разпит. Тогава те загатнаха предприемачи от Русия, които им плащали пари, с цел да правят това “.
" Македония е дребна страна и желае да гради другарство с всички, в това число и с Руската федерация ", акцентира Заев. Македонският министър председател приказва пред Buzzfeed, че от Русия е плащано, с цел да се пречи на влизането на страната му в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР