Изявлението на главния съветник на британския премиер Борис Джонсън, Доминик

...
Изявлението на главния съветник на британския премиер Борис Джонсън, Доминик
Коментари Харесай

Доминик Къмингс не се извини – само задълбочи недоволството

Изявлението на основния консултант на английския министър председател Борис Джонсън, Доминик Къмингс, за двукратното нарушение на карантината, наложена поради COVID-19, провокира вълна от реакции и събития на Острова.

След като през вчерашния ден в публично мнение от розовата градина на „ Даунинг Стрийт “ Къмингс не се извини, нито подаде оставка, макар недоволството на жителите, през днешния ден държавният министър Дългас Рос от ведомството, отговарящо за Шотландия, напусна поста си, като знак на противоречие със протичащото се.

„ Като татко, инстинктът ми постоянно е какво най-добре да направя за сина ми и брачната половинка ми. Имахме шанса да не се сблъскаме в ужасния вирус, само че в случай че бяхме, се готвехме да следваме рекомендациите на държавното управление и да останем у дома, с цел да предотвратим разпространяването “, разяснява Рос в изказването си по тематиката и добави, че не е взел бързо решението да се отдръпна, само че е мъчно да каже на хората, които съблюдават разпоредбите, че „ един основен консултант на държавното управление е прав “. Малко по-късно лидерът на консерваторите в Шотландия, Джаксън Карлоу, непосредствено изиска оставката на Къмингс, прочут и като „ архитекта на Брекзит “.

I haven`t commented publicly on the situation with Dominic Cummings as I have waited to hear the full details. I welcome the statement to clarify matters, but there remains aspects of the explanation which I have trouble with. As a result I have resigned as a government Minister. pic.twitter.com/6yXLyMzItJ

— Douglas Ross MP (@Douglas4Moray) May 26, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР