Изясни се интересен факт относно новите видеокарти AMD Radeon RX

...
Изясни се интересен факт относно новите видеокарти AMD Radeon RX
Коментари Харесай

Видеокартите AMD Radeon RX 5700 не поддържат CrossFire

Изясни се забавен факт по отношение на новите видеокарти AMD Radeon RX 5700 и RX 5700 XT, основани на графичните процесори Navi, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой. Продажбите на новите видеокарти и процесорите AMD Ryzen 3000 стартираха през вчерашния ден и обзорите, които започнаха да се появяват в софтуерните уеб сайтове наподобяват доста забавно на фона на конкурентните модели NVIDIA GeForce RTX Super.

Докато Nvidia с излизането на усъвършенствана графична карта RTX 2070 Super с GPU TU104 върна поддръжката на технологията NVLink SLI, даваща опция за едновременното потребление на две графични карти, AMD постъпи тъкмо противоположното. Да, Radeon RX 5700 XT и RX 5700 не поддържат технологията CrossFire . Ако бъдат сложени две карти Navi в да вземем за пример, най-новата дънна платка с чипсета X570, в която PCIe 4.0 линиите са разграничени сред двата PCIe 3.0 x8 слота, чиято пропускателна дарба в този случай е еквивалентна на тази на PCIe 3.0 x16, опцията за активирането на CrossFire режима не се появява.

По този мотив AMD публично съобщи:

„Компанията се концентрира върху поддръжката на режима за оптималното систематизиране на натоварването в многопоточните графични конфигурации при API DirectX 12 и Vulkan. Режимът multi-GPU, който се използваше в старите API като DirectX 11, DirectX 9 и OpenGL, повече не се поддържа“.

Потребителите, които обмислят вид за потребление на графичен масив от две видеокарти Radeon RX 5700 XT и RX 5700 е добре да се съобразят с тази специфичност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР