Извитите ултрашироки монитори с диагонал над 40 инча на компании

...
Извитите ултрашироки монитори с диагонал над 40 инча на компании
Коментари Харесай

ASUS представи 49-инчов супер-ултра-широкоъгълен OLED геймърски монитор на Computex 2023

Извитите ултрашироки монитори с диагонал над 40 инча на компании като LG, Dell, Philips и Samsung получиха известност през последните няколко години. ASUS показа на Computex сходен артикул, който съчетава форм-фактора с QD-OLED панел, засилвайки конкуренцията на компанията с Odyssey Neo G9 на Samsung.

ASUS показа 49-инчово QD-OLED допълнение към линията си от ултра-широкоъгълни монитори ROG. Извън технологията на екрана, PG49WCD наподобява на Odyssey Neo G9 на Samsung и на XG49WCR, който ASUS показа през януари.

Подобно на сътрудниците си в региона на ултрависокия клас монитори, новото предложение на ASUS е с резолюция 5 120 x 1 440 пиксела – всъщност два 27-инчови 1440p монитора слети един до различен. Подобно на XG49WCR, той се пробва да покрие периферното зрение на потребителя с извивка от 1800R.

В съпоставяне с други 49-инчови 5K монитори, главната жертва на QD-OLED модела е в честотата на освежаване. Той е стеснен до 144 Hz (с време за реакция 0,03 ms и AMD FreeSync Premium), до момента в който XG49WCR доближава 165 Hz, а предлагането на Samsung – 240 Hz.

Той може да се похвали със документ VESA DisplayHDR True Black 400 с 10-битов цвят и 99-процентна цветова гама DCI-P3. С задействан HDR пиковата бляскавост е 1000 нита върху 3% от повърхността на екрана.

Мониторът включва и огромно изстудяване. Монтираният откъм гърба нагревател обезпечава безвентилаторно решение за дънната платка, до момента в който панелът ръководи топлината със пласт графенов филм тъкмо под него.

ASUS не сподели с тъкмо какъв брой врата разполага мониторът, само че компанията удостовери, че той разполага с DisplayPort 1.4 и HDMI 2.1 изходи. Освен това разполага с голям брой портове USB 3.1 Gen 1 Type-A и 90W Type-C порт.

Asus не е разкрила детайлности за цените или наличността на новият 49-инчов 5K екран, само че той евентуално ще е безценен. Моделът на Samsung, Odyssey Neo G9 започва на цена от 2500 $, само че от този момент постоянно се предлага в диапазона от 1700 $, тъй че не се изненадвайте, в случай че монитора на ASUS е в този диапазон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР