Известният театрален критик и медиен експерт проф. Мирослава Кортенска е

Известният театрален критик и медиен експерт проф. Мирослава Кортенска е ...

Мирослава Кортенска е в интензивното с COVID-19


Известният театрален критик и медиен експерт проф. Мирослава Кортенска е в тежко състояние в интензивно COVID отделение. Неприятната вест съобщи във фейсбук дъщеря ѝ Веси Господинова, която е дете и на известния актьор Кирил Господинов.

"Скъпи приятели, това не е жалейка, а вик за помощ! Моята Майчица е в много тежко състояние в интензивно Ковид отделение. Моля ви, пожелайте ми сила!", написа Веси.

Tетралният критик е в реанимацията на Първа градска болница в София, пише lupa.bg.

Мирослава Кортенска е родена е на 5 ноември 1953 г. в София в семейството на актьора Стефан Кортенски и актрисата Веса Кортенска. Завършва ВИТИЗ в София, при проф. Любомир Тенев.

От 1976 до 1991 г. работи като драматург в Драматичния театър в Стара Загора и в Държавния сатиричен театър. От 1993 до 1996 г. е преподавател и заместник-декан на Магистърски факултет в Нов български университет (НБУ). Ръководител на магистърска програма „Журналистиката като четвърта власт“ на НБУ и Американския университет в Благоевград.

През 1997 г. е съветник в Комисията по култура и медии в 38-о Народно събрание и експерт по написването на Закона за електронни медии. От 2002 до 2005 г. е член на Художествения съвет на Българската национална телевизия (БНТ).

От 2008 до 2010 г. е член на Художествения съвет на Българското национално радио (БНР), програма „Христо Ботев“. След това, от 2009 до 2011 г. е автор и водещ на предаването „Врата към Европа“ по БНР, програма „Христо Ботев“. Предаването получава две награди от Комитета по образование на Европейската комисия през 2009 и 2010 г.

Автор е на множество коментари, статии и анализи по болезнени въпроси на българския преход в електронните и печатни медии на България.

Източник: fakti.bg