Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов отбеляза 60-годишния

...
Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов отбеляза 60-годишния
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Гриша Ганчев е спасителят на ЦСКА

Известният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов означи 60-годишния празник на Гриша Ганчев. 

Ето какво написа той за ТОПСПОРТ

" 60-годишният празник на Гриша Ганчев е мотив за най-сърдечни поздравления и пожелания за здраве, дългоденствие и човешки наслади, като в това време е и най-подходящият миг за една фундаментална равносметка. Защото този човек е не просто притежател, патрон, покровител на ЦСКА, той е Спасителят на великия " армейски " клуб. Преди близо 75 години бащите-основатели от Българската войска и именитото работническо сдружение " Септември " основават Институцията, а преди седем години Гриша Ганчев я запази и възроди за нов живот безусловно от пропастта. Подробностите са известни и по тази причина е ненужно да се връщаме към тях.

По-важно е да си дадем сметка, че Гриша Ганчев е личността, направила най-вече за 31-кратните първенци наред с Министерството на националната защита. Справедливостта изисква да се подчертае, че военното ведомство трансформира ЦСКА в европейски фактор, чудовище и екзекутор за носители на КЕШ, достигнал до челните 12-16 отбора в класацията на УЕФА към 1990 година Да, само че Министерство на народната отбрана бе Държавата, до момента в който Гришата се зае със спасяването на свещените четири букви макар и против Системата, която в продължение на три десетилетия направи всичко допустимо за унищожаването на най-престижната футболна и спортна марка на България. Слава Богу, негодниците не съумяха, тъй като против тях се изправиха " алената " общественост и... Гриша Ганчев.

Този човек държи на думата си без непотребни приказки и по тази причина за негативно време от лятото на 2015-та насам завоюва националната купа от " В " група, върна ЦСКА в елита и в Европа, заплати цената за моралното здраве на " алената " България, като извади над 8 милиона за емблемата и активите на сдружението, а и до момента продължава да разчиства задълженията и бакиите на своите прародители. Същевременно обезпечи финансова непоклатимост и сложи на професионални релси клуба, който генерира съществени доходи от сполучливи прехвърляния и УЕФА.

Гриша Ганчев обаче е освен най-силният футболен управител на Прехода, а и най-големият състезателен филантроп у нас към този момент повече от четвърт век, протегнал ръка на не една и две олимпийски дисциплини, донесли трофеи, медали и популярност на родината. А най-важното, за което желая да му благодаря, наред с пожеланието за още доста кръгли юбилеи, е любовта му към ЦСКА, по-силна от всички вероятни и невъзможни трудности. Не се колебая, че тази негова изключителна задача ще има своето висшо празненство под фойерверките при откриването на новата, европейска " Армия ", българският " Театър на фантазиите "...

Да си жив и здрав, Гриша, реверанс за това, че запази гордостта на България! ".
 Роден победител и същински чорбар - Гриша Ганчев на 60 години!
Роден победител и същински чорбар - Гриша Ганчев на 60 години!

Честит празник!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР