Известният със способността си да забърква дипломатически скандали германски сатирик

...
Известният със способността си да забърква дипломатически скандали германски сатирик
Коментари Харесай

Германският сатирик, обидил Ердоган, поиска да оглави социалдемократите

Известният със способността си да забърква дипломатически кавги немски сатирик Ян Бьомерман още веднъж влезе в новините, само че този път с извънредно решение.

Бьомерман не просто влиза в Германската социалдемократическа партия (ГСДП), младшият сътрудник в държавното управление, а демонстрира упоритости и да я оглавява.

Комикът нееднократно е подлагал на критика социалдемократите, а и други партии. " Гардиън " отбелязва, че той няма да може да се кандидатира за сегашната конкуренция - изпуснал е крайният период, а и развръзката ще е на 8 декември - само че съгласно него ГСДП ще се нуждае от нов водач още идната пролет. В тирада, налична онлайн, той съобщи преди месец, че е претендент за ръководител, тъй като " по този начин не може да продължава " и е нужно партията да се " осмели да е по-демократична ", а социалдемокрацията е като " немската Амазония " не може да бъде избавена без помощ извън.

В реалност партията, която губи поддръжка в последните няколко изборни цикъла, смени няколко водачи за десетилетие. За нея в този момент остава въпросът какъв брой съществено би трябвало да приема думите на 38-годишния комедиант.

Преди няколко години сатирикът рецитира в предаването си Neo Magazin Royale стихотворение, съдържащо груби полови препратки и обвинявания, че турския президент Реджеп Тайип Ердоган репресира малцинствата и се отнася зле с кюрдите и християните. Това провокира сериозен дипломатически скандал, а турският президент изиска от канцлера Ангела Меркел той да бъде съден. В последна сметка имаше следствие, само че немски съд отхвърли желае на Ердоган, а Бьомерман получи полицейска отбрана.

Малко по-рано той притегли вниманието и с клип за тогавашния гръцки министър на финансите Янис Варуфакис. Тази година името му учудващо се появи като човек, който е бил авансово осведомен със абсурда, свалил държавното управление в Австрия - така наречен Ибисагейт. Причина стана видеоклип с негови мнения месец по-рано, съгласно които той е познавал наличието на видеото.


Няма да е първият

В " Туитър " генералният секретар на Партията Ларс Клингбайл написа, споменавайки Бьомерман, " Добре пристигнал в ГСДП, скъпи другарю ". Клингбайл обаче добави, че партийното участие върви ръка за ръка с значимите отговорности да води акция, да чука от врата на врата, да приказва с гласоподаватели и да закача плакати.

Бьомерман обаче акцентира, че има толкоз почитатели в " Туитър ", колкото останалата част от управлението на партията дружно. Припомня, че има и други, влезнали от политиката в медиите - Щефен Зайберт, представител на канцлера Ангела Меркел, преди този момент е прочут водещ. Бепе Грило, италиански комедиант, набира сериозна поддръжка с " Движение 5 звезди ", а Володимир Зеленски, прочут от телевизионно комедийно шоу и сериала " Слуга на народа ", в който става президент, завоюва изборите за държавен глава. Доналд Тръмп, с изключение на строителен бизнесмен, бе звезда от реалити шоу, преди да стане президент.

Раликата е, че в тази ситуация Бьомерман декларира упоритости да оглави най-старата празненство в Германия. Роналд Морман, който оглавява клона в провинция Саксония-Анхалт (приел участието на Бьомерман), изяснява, че седмици спор са били нужни, с цел да реши ГСДП дали да го допусне поради жестоките му рецензии към партията. " На сатирата обаче доста може да ѝ се размине, а най-старата партия в Германия може доста да понесе. Германската социалдемокрация се бори 156 години за това хората да могат да изразят мненията си свободно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР